10 flori de cameră pentru un microclimat ideal în casa ta

Florile de cameră au o influenţă enormă asupra microclimei din locuinţă, fapt despre care mulţi dintre noi nu cunosc… Plantele creează o atmosferă confortabilă, stabilizează umiditatea aerului şi îl fac bogat în oxigen.

Crinul păcii (Spathiphyllum)

Despre crinul păcii care se consideră că aduce linişte şi dragoste în casă. Spathiphyllum nu doar absoarbe excesul de umiditate din aer, normalizând clima din casă, dar şi previne formarea mucegaiului. Floarea se simte foarte bine chiar şi în camera de baie la temperaturi de peste +18 °C.

Arborele de cafea (Coffea)

Din circa 60 de specii oamenii preferă îndeosebi arabica şi canephora, numită şi “robusta”. Prima roadă apare după 5-6 ani, de aceea este mai bine să cumpăraţi planta matură. Arborele de cafea trebuie udat bine şi preferă locurile mai umbrite. Planta absoarbe excesul de umiditate şi răspândeşte o aromă tropicală în perioada de înflorire.

Mirtul (Myrtus)

Această floare este un simbol al păcii şi bunăstării. Normalizarea microclimei nu este unicul atuu al acestei plante, căci ea are grijă şi de sănătatea dvs.: fitoncidele pe care le secretă mirtul omoară microbii din aer.

Dafinul (Laurus nobilis)

În vechime dafinul sau laurul era considerat drept simbol al victoriei, gloriei şi măreţiei. Planta este originară din regiunile subtropicale, de aceea preferă umiditate ridicată, umbră şi udare deasă cu apă caldă. Un alt beneficiu al dafinului este, după cum vă daţi seama, frunza sa, care odată uscată este folosită la prepararea bucatelor.

Lămâiul (Citrus limon)

Lămâiul este un arbust plăcut din toate punctele de vedere. În timpul înfloririi el emană o aromă de citrice şi absoarbe excesul de umiditate din aer. Frunzele de lămâi secretă o mulţime de substanţe vindecătoare şi curăţă spaţiul din jurul său. Arbustul de lămâi iubeşte băile de soare, udarea regulată şi un sol uscăţiv.

Chiparosul (Chamaecyparis)

Acest arbore este veşnic verde, are un aspect foarte plăcut, umezeşte aerul, reduce cantitatea de praf şi uşurează durerile de cap şi migrenele. În schimb are nevoie de un loc umbrit şi udare regulată.

Limba soacrei (Sansevieria)

Limba soacrei are efecte extraordinare asupra aerului: îl umezeşte, îl îmbogăţeşte cu oxigen şi neutralizează emisiile dăunătoare ale materialelor sintetice. În plus floarea este uşor de îngrijit: nu are nevoie de udări dese, căci păstrează apa în frunzele sale.

Ficusul (Ficus)

Ficusul este una din cele mai populare plante de cameră. Ea umezeşte aerul şi îl face bogat în oxigen, neutralizează viruşii şi toxinele şi previne răspândirea prafului. Ficusul preferă spaţiile mari şi umbrite şi nu necesită să fie udat foarte des.

Cissusul (Cissus)

Cissusul este considerat drept “struguri de cameră”, datorită înrudirii dintre aceste plante. Ea se adaptează foarte uşor la condiţiile de aer uscat şi îl umezeşte treptat. Cissusul se ţine în locuri umbrite şi se udă regulat, dar să aveţi în vedere că vorbim de o plantă căţărătoare destul de insistentă.

Kalanchoe (Kalanchoe)

Toate speciile de Kalanchoe au un aspect foarte original. Ţara de origine a acestei flori este Madagascar, de aceea ambianţa perfectă pentru ea este o încăpere cu aer foarte uscat. Ea acumulează apa în frunzele sale şi normalizează umiditatea aerului. Kalanchoe trebuie ţinută în loc însorit şi trebuie evitată udarea excesivă a florii.

error: Content is protected !!