10 greșeli pe care le comiteți când faceți duș

Dușul este una dintre cele mai plăcute proceduri zilnice de relaxare. Însă multe persoane nici nu bănuiesc că unele lucruri pe care obișnuiesc să le facă în timpul dușului sunt mai mult dăunătoare decât folositoare. Medicii dermatologi recomandă să evităm 10 obiceiuri, dacă dorim să păstrăm pielea și părul sănătos.

Iată cele 10 obiceiuri dăunătoare pe care trebuie să le evitați.

1. Omiterea scrub-ului pentru picioare.

Pentru a preîntâmpina dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor, nu este suficient doar să spălați picioarele. Trebuie să le spălați foarte bine cu săpun, să folosiți piatra ponce, peria sau scrub-ul, atrăgând o atenție deosebită pielii dintre degete. După spălare trebuie să le uscați foarte bine.

2. Lăsarea buretelui în baie.

Multe persoane s-au obișnuit să lase buretele ud în baie. Însă umiditatea ridicată poate provoca înmulțirea bacteriilor și a mucegaiului. În timpul spălării pe burete rămâne piele moartă care poate fi un mediu perfect pentru răspândirea bacteriilor dăunătoare. Spălați bine buretele și puneți-l să se usuce într-un loc bine aerisit, unde se va usca mai repede.

3. Ștergeți prea dur pielea cu prosopul.

Probabil nu v-ați gândit la aceasta, însă dacă ștergeți pielea după duș prea intensiv, atunci acest procedeu acționează ca șlefuirea cu hârtie abrazivă. În așa mod împiedicați înmuierea pielii și puteți provoca iritații. Folosiți un prosop moale. Nu vă ștergeți după duș, ci doar absorbiți apa de pe piele.

4. Spălarea pe cap în fiecare zi.

Mulți s-au obișnuit să se spele pe cap în fiecare zi. Însă nu o dată dermatologii au avertizat despre efectul negativ al acestui obicei. Specialiștii recomandă folosirea șamponului nu mai des de două ori pe săptămână persoanelor care au păr moale și firav. Spălarea deasă dereglează eliminarea firească a grăsimii de pe pielea capului, ceea ce contribuie la menținerea echilibrului apei.

5. Omiterea folosirii produselor hidratante.

După un duș deseori sunteți foarte relaxat și aveți dorința să vă culcați imediat sau, de exemplu, să priviți televizorul. Astfel multe persoane omit folosirea produselor hidratante. Însă acest lucru trebuie făcut imediat după duș, când pielea este încă umedă.

6. Excluderea dușului după antrenamente.

Dușul este obligatoriu după antrenamente. Este o procedură de igienă care vă ajută să scăpați nu doar de mirosul de transpirație. Rămasă pe corp, transpirația, poate provoca răspândirea bacteriilor dăunătoare, ceea ce poate duce la apariția coșurilor și alergiilor.

7. Duș îndelungat.

Multor persoane le place să stea mult în duș sau baie, considerând că este benefic pentru organism. Dușul îndelungat poate dăuna prin deshidratarea pielii. Specialiștii recomandă să nu stăm în duș mai mult de 10-15 minute sau chiar mai puțin.

8. Aplicarea balsamului pe vârful capului.

Când vă spălați pe cap în duș deseori aplicați balsamul începând cu vârful capului. Însă acest lucru este o greșeală. Aplicarea balsamului pe pielea capului duce la provocarea lipsei de grăsimi pe pielea capului. Mai bine atrageți atenție vârfurilor și părului pe toată lungimea sa.

9. Omiterea dușului rece la sfârșit.

Multor persoane le place să facă o baie fierbinte, iar după aceasta pur și simplu ies din baie și continuă procedurile cosmetice. Este binevenit ca înainte de a ieși să faceți un duș rece 30 de secunde. Această procedură tonifică, crește imunitatea și vă ajută să înlăturați stresul și indispoziția.

10. Înfășurați părul lung în prosop.

Încă o greșeală frecventă. Puteți deteriora foarte mult părul dacă v-ați obișnuit să-l înveliți imediat după baie. Cel mai bine doar absorbiți excesul de apă și nu îl frecați sau înfășurați în prosop.

Par a fi niște obiceiuri simple, dar care îți pot afecta sănătatea pielii și a organismului.

error: Content is protected !!