10 lucruri care se schimbă după moartea unui părinte!

Nu cred că cineva sau ceva vă poate face să fiți pregătiți pentru moartea părinților. La orice vârstă, aceasta este o lovitură, forța căreia nu o puteți înțelege din timp.

Cu toate acestea va veni ziua în care veți pierde legătura cu înțelepciunea lor. Va trebui să vă obișnuiți cu ideea că de acum încolo va trebui să vă descurcați de sine stătător.

Eu mi-am pierdut ambii părinți în ultimii doi ani. Mama mea a murit subit. Se pare că medicii așa și nu au înțeles cum și de ce s-a întâmplat asta. Pe tatăl meu, de asemenea, cancerul l-a răpus foarte repede.

Mama mea era unica persoană căreia îi puteam suna în orice moment al zilei pentru a mă plânge de orice. Numai ei mă puteam destăinui 100%. Nu pentru că sunt o persoană introvertită și nu am prieteni. Ci pentru că numai mama mă compătimea 100% și numai înțelepciunea ei mă ajuta să ies din ciondăneli.

Sfaturile prietenilor nu funcționează. Iar sfatul părinților – întotdeauna.

Mama m-a învățat că generozitatea și compasiunea întotdeauna sunt răsplătite în timp. Iar tatăl meu realist și sarcastic a fost unul dintre cei mai blânzi oameni pe care i-am văzut în viața mea. El a știut întotdeauna că toate problemele umane sunt doar praf și cenușă. Și, dacă aveam nevoia să aud confirmarea acestei ipoteze din nou, eu întotdeauna îl sunam.

Durerea provocată de pierderea părinților trece prin mai multe etape. Dar ea nu dispare niciodată.

Iată 10 lucruri pe care le-am învățat din experiența pierderii părinților. Sper că vă va ajuta măcar într-o mică măsură, să vă reconsiderați comportamentul.

1. Telefonul meu stă mereu în preajma mea. Ultima oară, când telefonul era departe de mine, eu am ratat sunetul mamei care era pe moarte. Aceea a fost ultima mea șansă de a vorbi cu ea.

2. Doar gândindu-mă la moartea mamei, mi se făcea rău fizic. Asta a durat aproximativ 6 luni de la plecarea ei. Eram literalmente sfâșiată de durere.

3. Moartea ambilor părinți a rupt legăturile șubrede dintre mine și rudele mele îndepărtate. Atunci când părinții nu mai sunt, este practic imposibil să mai ții legătura cu verii sau verii de-al doilea.

4. Sunt foarte supărată pe mine pentru faptul că fiul meu a comunicat foarte puțin cu bunicii lui. De la nașterea sa, el probabil i-a văzut cel mult de cinci ori. Și acum simt că l-am jefuit.

Se iubeau mult unul pe altul, astfel încât de faptul că se vedeau foarte rar, era de vină serviciul meu. Mai exact, eu însămi.

5. Acum îmi dau seama cât de stupid a fost: să schimb timpul pe care aș fi putut să-l petrec cu cei dragi pe timpul petrecut cu prietenii și colegii.

6. Nu-i condamnați niciodată pe părinți. Și arătați-vă cât mai des aprecierea și recunoștința. Atunci când veți deveni membrul “Clubului copiilor care și-au pierdut părinții,” vă veți da seama repede cât de important este să vă țineți gura închisă în timpul certurilor.

Viață este trecătoare. Nu trebuie să o irosiți pe emoții negative și nervii vărsați pe cei dragi.

7. Nimeni niciodată nu se gândește la faptul că părinții ar putea să moară într-o zi, de aceea trebuie să petrecem cât mai mult timp cu ei. Și totuși: sunați-o pe mama. Chiar astăzi.

8. Nimeni nu poate înțelege ce simțiți. Doar alți membri ai “Clubului”.

Nici voi înșivă nu veți fi în stare să vă explicați durerea. De aceea renunțați la aceste încercări.

9. Se spune că timpul le vindecă pe toate. Dar acest lucru nu este chiar așa. Chiar și peste mulți ani, uneori vă veți simți ca și cum acest lucru vi s-a întâmplat chiar ieri.

10. Fiți pregătiți de faptul că de fiecare dată când veți vedea pe cineva alături de mama sau de tatăl său, veți fi un pic invidioși pe ei. Și geloși.
Ei petrec împreună în familie. Ei merg la “reuniuni de familie plictisitoare. Și e grozav!

10 ani au trecut de când mama ne-a părăsit. Dar numărul ei este încă înregistrat în telefonul meu. Și eu încă mai sper că într-o zi ea o să mă sune. Măcar în vis.

Moartea părinților mei m-a schimbat pentru totdeauna. Într-un mod ciudat, ei m-au făcut să fiu chiar mai bună decât ei. Și ei mi-au arătat ce fel de mamă trebuie să fiu pentru copiii ei. Această moștenire va rămâne cu mine pentru totdeauna.

Ce sfaturi le-ați da celor care au părinți încă în viață? Scrieți-ne în comentarii!

error: Content is protected !!