10 metode sigure de a face ca pantofii preferaţi să nu-ţi mai provoace durere!

O pereche nouă de pantofi reprezintă o provocare grea pentru picioare. Membrii redacţiei noastre cunosc bine această problemă, de aceea noi am decis să-i punem capăt o dată şi pentru totdeauna. Cu ajutorul acestor trucuri veţi avea senzaţia că încălţămintea a fost fabricată la comandă special pentru dvs.!

1. Plasture

Aceasta este, probabil, cea mai răspândită şi evidentă soluţie. Cu ajutorul plasturelui încălţămintea nu vă va mai roade, fiind deosebit de eficient în cazul pantofilor cu toc. Reţineţi că e important ca zona acoperită de plasture să fie mai mare decât zona de piele afectată.

2. Pudră pentru copii

Pudra pentru copii e soluţia perfectă pentru încălţămintea care vă roade. Înainte de a vă încălţa, presăraţi puţină pudră în încălţăminte. Iar dacă o purtaţi pe picior gol, asiguraţi-vă că interiorul încălţămintei este perfect uscat.

3. Ciorapi groşi plus uscător de păr

Încălţaţi perechea nouă de pantofi cu nişte ciorapi groşi. Apoi suflaţi aer fierbinte cu ajutorul uscătorului de păr pe zonele ce vă provoacă disconfort, după care mergeţi prin casă până când încălţămintea se va răci. Dacă materialul din care sunt făcuţi pantofii este natural, atunci el va deveni mai elastic şi se va adapta după forma picioarelor dvs.

4. Deodorant

Partea exterioară a tălpii, călcâiul şi degetele suferă cel mai mult atunci când purtăm încălţăminte nouă. Pentru a reduce frecarea dintre piele şi pantofi, aplicaţi deodorant pe zonele problematice ale pielii.

5. Branţuri din silicon

Branţurile din silicon pot fi procurate atât în magazine specializate, cât şi în internet. Ele sunt atât de dimensiunea întregii tălpi, cât şi speciale pentru protecţia degetelor sau a călcâiului.

6. Apă în pungă de plastic

Umpleţi cu apă două pungi de plastic închise ermetic şi aşezaţi-le în interiorul pantofilor. Apoi puneţi încălţămintea în congelator peste noapte. Dimineaţa veţi observa că ea a devenit mai largă, datorită creşterii volumului apei atunci când îngheaţă.

7. Garnituri din silicon pentru călcâi

Dacă deranjul cel mai mare este anume în zona osului călcâiului, pentru asta există nişte garnituri speciale din silicon.

8. Lipiţi la un loc degetele 3 şi 4 de la picioare

Sună ciudat, dar dacă veţi lipi la un loc degetele 3 şi 4 cu ajutorul plasturelui, încălţămintea va deveni mult mai confortabilă, mai ales cea cu toc.

9. Lăsaţi picioarele să se odihnească

Dacă petreceţi toată ziua stând în picioare, atunci străduiţi-vă să purtaţi exclusiv încălţăminte comodă, verificată în timp. De asemenea ar fi bine să aveţi şi o pereche de cipici de schimb şi să faceţi mici pauze de odihnă pentru picioare. Spre exemplu când staţi la masa de lucru puteţi încălţa cipicii.

10. Încălţămintea cu platformă este o alternativă ideală pentru cea cu toc

Dacă purtaţi zilnic încălţăminte cu toc, probabil ştiţi ce provocare grea este aceasta pentru picioare. Mai ales atunci când noua pereche de pantofi nu este atât de comodă precum părea la magazin… Vă îndemnăm să atrageţi atenţie încălţămintei cu platformă, căci ea este mai comodă şi nu solicită atât de mult muşchii picioarelor în timpul mersului.

error: Content is protected !!