10 moduri inedite în care poți folosi Cola!

Cola este una dintre cele mai vândute băuturi din lume dar care este o adevărată otravă. În pofida faptului că pe zi ce trece apar tot mai multe articole în presă, în care se menționează și se demonstrează faptul că sucul Cola este dăunător pentru consumatori, puțini sunt cei care au tăria de a renunța la băutura preferată, și asta din cauza că ea creează dependență, la fel ca drogul sau țigările.

Menționată de medici drept cea mai periculoasa dintre băuturile acidulate, ca urmare a conținutului de cofeină și acid fosforic, Cola poate fi de ajutor în treburile casnice anume datorită nivelului de aciditate foarte ridicat.
În continuare vă prezentăm 10 moduri inedite în care puteți folosi Cola în scop casnic și chiar industrial, fapt care ne demonstrează totodată cât de nesănătoasă și dăunătoare este ea pentru organismul nostru.


1. Curăță ușor arsura de pe oale. Trebuie doar să turnați puțină Cola în vas și să frecați ușor. Arsura se va desprinde ca prin minune.

2. Vesela din porțelan va arăta ca nouă dacă o veți curăța de pete cu ajutorul acestui suc.

3. Dacă aveți Cola la îndemână nu e nevoie să frecați vasul de toaletă cu un produs de curățare. Este de ajuns să turnați Cola pe pereții vasului, să o lăsați câteva minute să acționeze după care să trageți apa.

4. Petele de lubrifianți sau de ulei de motor de pe podea pot fi îndepărtate prin aplicarea acestui suc pe suprafața murdară. După ce veți lăsa să acționeze un timp, spălați podeaua cu un furtun cu apă.

5. Curăță foarte bine bateriile și motorul mașinii.

6. Scoate petele de sânge de pe țesături.

7. Curăță și oferă strălucire suprafețelor din crom.

8. Redă luciul monedelor, iar pentru asta este de ajuns doar să le scufundați într-un pahar cu Cola.

9. Curăță vopseaua de pe mobila de metal. Înmuiați un prosop în această băutură și aplicați-l pe suprafața afectată.

10. Înlătură rugina în câteva clipe. Îmbibați un burete sau o cârpă în Cola, aplicați și frecați zona afectată de rugină.

Mai jos vă prezentăm un video care demonstrează efectul distrugător al acestei băuturi celebre asupra ruginii!

Noi vă sugerăm să țineți mereu la îndemână o doză de Cola dar nu pentru consum ci pentru întrebuințarea ei în gospodărie.

error: Content is protected !!