10 porunci pentru curăţenie în casă: aceste principii fac orice surpafaţă să strălucească!

Confortul din casă presupune întotdeauna ordine şi curăţenie. Orice gospodină ştie de cât efort este nevoie pentru a menţine curăţenia în casă. Dar când vine vorba de eliminarea depunerilor de murdărie de pe diverse suprafeţe, nu toţi cunosc soluţia cea mai bună. Şi chiar e regretabil, căci cunoscând câteva sfaturi simple poţi face curăţenie în casă depunând mult mai puţin efort.

Sfaturi pentru bucătărie

1. Petele de grăsime

E greu de crezut, dar grăsimea se spală foarte uşor cu ajutorul uleiului vegetal. Aplicaţi câteva picături de ulei pe un şerveţel de hârtie şi ştergeţi suprafaţa murdară, apoi mai ştergeţi-o o dată folosind un detergent obişnuit.

2. Petele de pe stofă

Pentru a înlătura petele depuse pe mobilă moale, covoare şi alte suprafeţe din stofă, ştergeţi-le cu un burete de culoare neutră îmbibat cu spirt.

3. Curăţarea rapidă a cuptorului

Amestecaţi bicarbonat de sodiu şi oţet în proporţii egale, apoi adăugaţi câteva picături de detergent pentru veselă. Acest amestec minunat vă va ajuta să scăpaţi îndată de toată murdăria din cuptor.

4. Urmele de apă pe mobila de lemn

Toată lumea cunoaşte problema cercurilor lăsate de cănile cu apă pe mesele de lemn. Nu disperaţi! Pur şi simplu îndreptaţi uscătorul de păr setat la aer cald spre pata de apă, care se va evapora rapid sub acţiunea căldurii degajate de uscător.

5. Curăţarea obiectelor din inox

Chiuveta din inox se curăţă foarte uşor cu ajutorul lămâii. Sucul acestui fruct citric va face ca suprafaţa să strălucească de parcă ar fi o oglindă! Ştergeţi chiuveta cu coajă şi cu sucul stors din lămâie, apoi clătiţi-o cu apă.

6. Curăţarea tigăii

Sarea cu granule mare curăţă foarte bine tigaia de depunerile de arsură, grăsime şi ulei. Sarea este o substanţă abrazivă puternică. Bineînţeles înainte de aplicare, în sare trebui adăugată puţin apă până obţineţi consistenţa unei paste, cu care puteţi şterge tigaia.

7. Curăţarea cuptorului cu microunde

Puneţi în cuptorul cu microunde un vas cu 2 căni de apă, 2 linguri de oţet şi câteva picături de ulei esenţial. Porniţi cuptorul cu microunde până lichidul va începe să fiarbă, iar aburii vor curăţa toată murdăria.

8. Spălarea cănilor

Amestecaţi oţet cu apă şi turnaţi soluţia în căni. După câteva minute spălaţi-le în mod obişnuit, iar petele de ceai şi cafea vor dispărea îndată.

9. Petele de pe haine

Frecaţi pata de pe haină cu o bucată de cretă, apoi spălaţi-o bine. Creta va absorbi toată murdăria şi se va spăla uşor cu apă.

10. Eliminarea petelor de pe robinet

Înfăşuraţi robinetul sau alte obiecte cromate în pungă de plastic în care să fie turnat oţet şi lăsaţi-l aşa peste noapte. A doua zi robinetul va fi ideal de curat.

Vă dorim ca ordinea şi curăţenia să domnească mereu în casa şi în viaţa dvs.! Curăţenia în casă îl face pe om mai bun, iar mintea sa – mai ordonată. Folosiţi aceste sfaturi pentru îngrijirea casei şi împărtăşiţi-ne şi nouă impresiile dvs.

error: Content is protected !!