10 sfaturi practice cum să-ți dezvolți rapid memoria!

Ați auzit vreodată de renumita frază a lui Churchill „Cine deține informație, acela deține lumea”? În timpurile noastre pentru a avea succes să memorizați foarte multe date: nume, numere de telefoane, adrese, parole…

Desigur pentru comoditate puteți ține o agendă, însă viața este atât de dinamică, întrucât este foarte greu să scrii toată informația. Cum să procedați în acest caz? Desigur să vă folosiți memoria. Cum să o antrenați ca să nu vă dea de gol, citiți în acest articol.

Dezvoltarea memoriei

1. Încercați să vă spălați pe dinți cu mâna stângă, dacă sunteți dreptaci, iar cu mâna dreaptă dacă sunteți stângaci. În acest fel veți antrena ambele emisfere ale creierului și veți dezvolta gândirea și memoria.

2. Când mergeți la cumpărături încercați să memorizați lista de produse de care aveți nevoie fără a o scrie pe foaie. În caz contrar la vârsta de 60 de ani veți fi incapabil să mergeți la cumpărături.

3. Dacă vă place să priviți filme, un astfel de exercițiu vă va părea copilăresc. După fiecare vizionare, revedeți filmul în memorie de la început până la sfârșit. Vă va lua nu mai mult de 20 de secunde, dar folosul este colosal.

4. Citiți în fiecare zi cărți care vă dezvoltă. În mod ideal trebuie să citiți o carte pe săptămână. Rezultă că veți citi 52 de cărți pe an și 520 în 10 ani.

5. Dacă doriți să vă antrenați foarte bine memoria, învățați câteva strofe dintr-o poezie în fiecare zi. Schema este aceeași ca și la cărți: 1 poezie pe săptămână, 52 de poezii pe an, 520 de poezii în 10 ani. Impresionant, așa-i?

6. Nu uitați să vă alimentați corect și sănătos! Nuci, miere, varză de mare, pește – toate aceste produse vă ajută să vă îmbunătățiți memoria și să vă fortificați sănătatea.

7. Dacă fumați, renunțați definitiv.

8. Îndrăgostiți-vă! Organismul începe să produsă oxid de azot, care restabilește vasele deteriorate și stimulează activitatea cerebrală.

9. Fiți mai des la aer curat. Cu cât mai mult oxigen pătrunde în sânge, cu atât mai bună este memoria.

10. Faceți mișcare! Țineți minte: viața este mișcare. Dacă aveți câteva kilograme în plus, acum este cel mai potrivit moment să scăpați de ele.

Se pare că dezvoltarea memoriei este destul de simplă. Începeți chiar acum!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!