10 trucuri moderne care vă vor salva în momentul potrivit

În fiecare zi ne confruntăm cu diferite probleme care trebuie soluționate, iar hainele sunt ultimul lucru care pot să ne creeze disconfort. Însă unele probleme ce țin de haine apar în momentul nepotrivit. Acestea pot să se rupă, să se murdărească sau să se defecteze. În acest articol vă vom dezvălui câteva secrete de soluționare a acestor nereguli.

1. Urme de la antiperspirant

Această problemă este cunoscută probabil fiecăruia care folosește antiperspirant. După baie ați aplicat antiperspirant la subraț, ați lăsat să se usuce și ați îmbrăcat o haină de culoare mai închisă. Din păcate pe alocuri au rămas urme albe de antiperspirant care nu se îndepărtează atât de ușor. Ce este de făcut?

Nu vă panicați. Nu trebuie să le ștergeți cu mâinile umede sau să recurgeți la metode mai drastice. Este suficient să ștergeți urmele cu o bucată de țesătură de blugi.

2. Haine vintage

În ultima perioadă sunt la modă hainele vintage: tricouri decolorate, blugi „vechi”. Puteți face astfel de haine de sine stătător.

Trebuie să înmuiați tricoul într-un litru de apă în care ați diluat 100 g de sare. Lăsați să stea în această soluție 3 zile, după care spălați-o în mod obișnuit și uscați-o.

3. Înlăturarea mirosului

În magazinele vintage sau așa numitele second hand puteți găsi haine stilate, de calitate și ieftine. Unicul dezavantaj este mirosul neplăcut.

Pentru a scăpa de orice miros neplăcut de pe haine, preparați o soluție din vodkă și apă. Turnați soluția într-un recipient cu pulverizator și pulverizați pe haine. Mirosul va dispărea imediat!

4. Călcarea gulerelor

Puteți reda un aspect mai îngrijit rochiei sau cămășii cu ajutorul plăcii de îndreptat părul.

5. „Nu” năpârlirii!

Hainele de lână sau din angoră sunt foarte călduroase și de neînlocuit pe timpul iernii. Dezavantajul este că acestea năpârlesc foarte tare, iar puful se lipește de fustă sau pantaloni. Iată cum puteți evita acest lucru.

Puneți puloverul într-o pungă cu fermoar și puneți-l pentru 3 ore în congelator. Acum puloverul nu va mai năpârli.

 

6. Înlăturarea zgârieturilor

Chiar și cele mai scumpe lucruri din piele se pot zgâria. Nu vă întristați. Acestea pot fi înlăturate.

Aveți nevoie de cremă hidratantă și un bețișor cu vată. Îmbibați crema în zgârietură și lăsați să se absoarbă.

7. Cumpărarea blugilor

Dacă mergeți să cumpărați blugi și aveți puțin timp pentru a-i proba, folosiți acest truc. Blugii vi se vor potrivi de minune dacă talia acestora va cuprinde perfect gâtul dvs. Încercați și convingeți-vă!

8. Ceară de albine

Ceara de albini hidratează buzele, zonele uscate ale pielii și ameliorează durerea. Totodată ceara poate fi utilizată și în gospodărie. Dacă aveți încălțăminte din țesătură, atunci frecați țesătura cu ceară. Aceasta se va absorbi mai bine dacă veți folosi uscătorul de păr. Încălțămintea prelucrată astfel nu va permite pătrunderea apei.

9. Restabilirea luciului încălțămintei lăcuite

Încălțămintea lăcuită arată foarte stilat și frumos. Deseori, însă, această încălțăminte își pierde luciul la scurt timp de la cumpărare. Restabilirea luciului se face prin pulverizarea soluției de curățare a sticlei și ștergerea cu o lavetă uscată.

10. Înlăturarea petelor de transpirație

Înainte de spălare aplicați puțin suc de lămâie pe locurile unde pot apărea petele galbene. Apoi spălați haina în mod obișnuit. Haina va fi ca nouă.

error: Content is protected !!