12 sfaturi care nu vi s-au spus la școala de șoferi. Pentru cei cărora le este scumpă viața lor!

Școlile de șoferi sunt foarte importante pentru procesul de asimilare a tuturor nuanțelor de conducere a automobilului și desigur că tot ce învățați este foarte important. Există totuși lucruri pe care nu vi le vor explica la școala auto, deși cunoașterea acestora vă poate salva viața. Perfect-ask.net a selectat 12 sfaturi pe care trebuie să le cunoască fiecare șofer pentru a nu face accident.

Sfaturi pentru șoferi

1. Animalele sau obstacolele sub formă de roți, saci sau alte obiecte sunt frecvente pe drumuri. În moment când acestea apar în calea dvs trebuie să păstrați calmul și să fiți cu sânge rece. Înainte de a încerca să salvați animalele gândiți-vă bine dacă nu veți lovi câțiva piloni sau mașina vecină sau vreun pieton de pe marginea drumului.

2. Nu aveți încredere în programul electronic de stabilizare a automobilului (ESC/ESP) pe timp ploios. Dacă se va produce vreun dezechilibru și veți începe să derapați, sistemul nu vă va ajuta, deoarece el nu va înțelege ce se întâmplă.

3. Fiți foarte atenți când circulați la cotituri periculoase pe unghiul interior, pentru mașinile din direcția opusă va fi unghi exterior, fiindcă dacă o mașină de pe contrasens începe să derapeze, atunci cel mai probabil vă va lovi în față, dar nu va cădea în șanț.

4. Dacă așteptați să virați la stânga și cedați unui automobil de pe contrasens, nu vă grăbiți să rotiți imediat volanul la stânga. Dacă în acest moment vă lovește o mașină din spate, dvs nu veți putea evita tamponarea cu mașina de pe contrasens. Țineți volanul drept.

5. Dacă ați trecut pe acostament sau dacă este un morman de zăpadă în stânga (de exemplu, lângă banda de separare a străzii) sau în dreapta (acostament) – nu vă lăsați condus de instinctul de a coti în sens opus. Țineți volanul fix, nu schimbați poziția piciorului de pe accelerator, compensând deraparea într-o parte. Automobilul va pierde din viteză și se va întoarce pe traseu.

6. Dacă observați că automobilul de pe contrasens nu reușește să termine manevra de depășire, trebuie să includeți din timp semnalul de virare spre dreapta și să vă apropiați de acostament. Străduiți-vă să nu semnalați din faruri, deoarece șoferul poate să se deruteze.

7. Dacă automobilul dvs începe să derapeze, nu vă îngrijorați, acționați sigur și lent, deoarece procesul de derapare nu apare spontan și respectiv sunt riscante acțiunile bruște. Există doar o singură situație fără rezolvare – deraparea punții din față coborând pe pantă, în celelalte cazuri există soluții.

8. Dacă dvs circulați cu viteză excesivă pe banda din stânga, iar cei din dreapta circulă liniștit, atunci trebuie să reduceți viteza, deoarece pietonul căruia îi permit să treacă mașinile din stânga poate să ajungă sub roțile dvs.

9. Gândiți-vă mereu la o variantă de rezervă. De exemplu, dacă stați la dubii în privința depășirii, atunci intrați puțin pe banda opusă și mergeți în spatele automobilului până nu veți fi 100% sigur că puteți face manevra de depășire. Dacă, la moment, nu puteți să faceți depășirea, atunci vă veți putea întoarce pe banda inițială.

10. Dacă în automobil sistemul anti-derapaj nu este conectat printr-un buton cu programul electronic de stabilizare, atunci deconectați-l. El este tot timpul periculos la tracțiunea pe o singură punte. În special dacă veți dori să treceți o intersecție dintr-un start rapid, acesta nu va fi atât de rapid.

11. Atunci când faceți o depășire în formă de șah și ați intrat în fluxul de mașini, reduceți viteza pe banda de contrasens. Una dintre cele mai răspândite greșeli este situația în care depășind coloana cu o viteză excesivă, șoferul văzând că nu reușește, revine agresiv pe banda inițială și concomitent frânează brusc.

12. Cauza majorității accidentelor rutiere este viteza. Nu există accidente unde nu s-ar potrivi fraza: „Dacă aș fi condus mai încet, atunci nu s-ar fi întâmplat nimic”.

Fiți atenți la drum și nu veți ști ce înseamnă accidente.

error: Content is protected !!