12 sfaturi practice pentru curățenia casei

Chiar dacă curățenia în casă nu este activitatea dumnevoastră preferată, rezultatul întotdeauna justifică efortul depus. Există un sentiment de împlinire atunci când totul strălucește de curățenie.

Perfect-ask.net publică niște sfaturi care vă vor ajuta în procesul de curățenie, aducând totul la strălucire.

Restaurăm masa

Amestecați ½ ceașcă de oțet cu ½ ceașcă de ulei de măsline, înmuiați o cârpă în amestecul preparat și frecați bine lemnul. Zgârieturile vor dispărea complet, iar suprafața va arăta ca nouă.

Albim fețele de pernă

Se amestecă 1 ceașcă de detergent de rufe, 1 ceașcă de detergent pentru mașina de spălat vase, 1 cană de înălbitor, ½ ceașcă de borax și se adaugă apă foarte fierbinte.

Curățăm dulapurile

Se amestecă 1 lingură de ulei vegetal cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu, apoi folosind o perie sau o cârpă curățam petele de pe dulap.

Curățăm robinetul și capul de la duș

Ca să curățăm robinetul și capul de la duș folosim otețul. De obicei 20 minute este suficient.

Dacă după aceasta depunerile nu s-au curățat, strângeți capul de duș într-un pachet cu oțet și lăsați timp de o oră. După care clătiți bine.

Curățăm fierul de călcat

1. Acoperiți masa de călcat cu o hârtie și presărați un pic de sare pe ea.

2. ,Setați fierul de călcat la valoarea maximă (funcția “Pară” ar trebui să fie oprită și fierul de călcat să nu aibă apă în el).

3. Treceți ușor cu fierul de călcat peste sare. Toată murdăria de pe suprafața fierului se va curăța rapid și ușor.

Curățăm tigaia de fontă

Veți avea nevoie de detergent de curățat aragazul, mănuși, saci de gunoi și oțet alb.

Curățăm mucegaiul din baie

Luați o bucată de vată din care faceți niște biluțe cu diametrul de aproximativ 1 centimetru. Înmuiați-le în înălbitor, apoi puneți peste petele de mucegai și lăsați peste noapte. Dimineața curățați resturile de mucegai cu o periuță de dinți veche.

Curățăm grila de la aragaz

Grăsimea de pe grilă se scoate cu ajutorul amoniacului. Așezați grila într-o pungă de plastic, unde se adaugă 2-3 linguri de amoniac. Dupa 12 ore, se spală.

Curățăm obiectele din argint

Argintăria este ușor de curățat cu apă clocotită, sare și folie de aluminiu. Toate acestea trebuie să fie plasate într-un castron sau în chiuvetă, unde se lasă timp de 30 de minute. Obiectele vor fi curate!

Curățăm canapeaua din microfibră

Petele de pe canapea se elimină cu ajutorul unei periuțe albe, curate și o cantitate mică de alcool (spirt). Pentru a scăpa de mirosuri, puneți o cantitate mică de praf de spălat.

error: Content is protected !!