15 ținute moderne elegante pentru femeile de 40-50 ani

În stilul office contemporan nu mai regăsim acel cadru rigid în stilul „în partea de sus alb, în cea de jos negru”. Astăzi, la birou este posibil să fii la modă și feminină fără a încălca codul vestimentar. Femeile cu vârsta peste 40 ani adoră stilul office și de multi ori îl poartă oriunde. Din păcate, pentru ele, concepția despre acest stil s-a învechit. Însă la vârsta de 40-50 ani puteți fi elegante și stilate! În acest articol veți găsi secretele stilului vestimentar office existent pentru femeile cu vârsta de peste 40 și modalitatea de a accentua tinerețea la birou!

Caracteristicile stilului vestimentar office pentru femeile de 40-50 ani

La fel ca mulți alții, stilul office este bazat pe conceptul clasic. Sunt în continuare actuali pantalonii și fustele midi drepte, rochiile din țesătura groasă, cămășile de tip bărbătesc. Cu toate acestea, ținutele sunt în general mai democratice și mai puțin stricte. Această direcție a modei nu interzice femeilor să poarte bluze și jachete mulate pe corp, pantaloni îngustați sau prea largi. Blugii de culoare albă, neagră sau albastră drepți sau ușor îngustați, de asemenea, va fi un excelent mod de a diversifica garderoba office.

O ținută office pentru femeile de 40-50 ani

De cele mai multe ori în ținutele office în partea de sus se poartă bluze de tricot sau șifon, pulovere de cașmir sau tricotat, și nu o cămașă și o jachetă dintr-un material rigid. Aceasta este o diferență importantă de ținutele clasice în care se recomandă să fie purtat un costum complet, de exemplu, un sacou cu fustă sau pantaloni.

Bluza din tricot poate fi purtată și fără sacou

Stilul office nu interzice doamnelor să fie feminine la locul de muncă. Iar posibilitatea dată permite stilului dat să fie mai atractiv pentru doamnele de peste 40. Vă puteți permite să purtați o bluză cu un decolteu fin sau cu niște volane mici, mâneci largi, o centură din pânză sub formă de fundiță la pantaloni, rochie sau fustă creion, o jachetă originală, etc. Este important să nu depășiți limita admisibilului: nu purtați fuste mini, decolteu adânc, haine semitransparente și evitați anumite elemente de decor, de exemplu o broșă mare.

Bluză cu decolteu în formă de picătură

În ceea ce privește imprimeurile și accesoriile stilului office, de asemenea, nu este atât de categoric ca cel clasic. La dorință, puteți purta o bluză în dungi late sau colorate, orice ornament natural sau abstract, dacă modelul este laconic și strict. Bulinele și figurile geometrice de asemenea sunt acceptabile, însă, se preferă să fie în culori liniștite și neutre. Ținutele pot fi completate cu genți și pantofi cu dantelă, accesorii colorate, eșarfe și fulare de culori intense. Ținutele cu cămăși pot fi combinate cu un colier masiv. În plus, pe lângă gențile clasice cu forme rigide și pantofii escarpieni, garderoba dumnevoastră poate fi completată cu pantofi stiletto, sling backs, peeptoes, clutch-uri din piele în combinație de diferite texturi, modele confortabile de genți din piele presată de mărimi medii și, în general, orice obiect interesant fără elemente extravagante.

Un colier masiv va diversifica ținuta și va conferi feminitate

Paleta de culori a stilului office

Paleta de culori al stilului office este, de asemenea, mai caldă și mai largă decât cea clasică. Pentru bluze și cămăși se va utiliza nu doar nuanța de alb, dar și orice nuanță de albastru, roz pal, piersic, galben deschis și portocaliu pal, bej, aquamarin, mentă etc. În garderobă, ținutele negre trebuie să fie puține și completate cu cele de culoarea gri, precum și culori închise de albastru, verde și roșu. Maro – este o culoare rar utilizată și apare cu preponderență la accesorii.

Anume aceste culori ale stilului office creează combinații discrete și lipsite de contrast excesiv. Ținutele în alb și negru nu sunt prezente aici. Ba mai mult, acest stil permite femeilor să poarte rochii luminoase, fuste și pantaloni cusute minimalist. Însă o astfel de ținută trebuie să fie doar una și completată cu accesorii discrete.

Ținută de vară în nuanțe specifice

Setul format din jachetă și fustă/pantaloni poate avea culori diferite. De exemplu, o pereche de pantaloni bej poate fi purtată cu un sacou albastru-închis. Profitați de starea de spirit atunci când alegeți o culoare domoală sau contrastantă pentru o geantă, pantofi sau accesorii. Pentru început, alegeți accesorii în nuanțele apropiate de cele ale hainei, mai apoi realizați accentul luminos al ținutei dumneavoastră.

Alegeți geanta pe baza similitudinii de culori

Rolul accesoriilor în evidențierea propriei ținute

Credem că farmecul acestui stil constă, pe de o parte, în universalitatea sa, iar pe de altă parte, constă în oportunitatea de a crea ținute non-conservative și originale. Totodată, detaliile ce accentuează silueta sclipitoare și feminitatea doamnelor de afaceri vor fi mereu actuale și îndrăgite de femei. Încercați și dumnevoastră stilul office!

error: Content is protected !!