2 trucuri utile care îți ușurează munca de tricotare. Pentru fiecare meșteriță!

Dacă aveți ceva cunoștințe de tricotare, atunci știți că o lucrare este pe deplin frumoasă dacă este cusută corect și frumos. Pentru lucrurile tricotate este foarte important cum uniți părțile. Cusăturile trebuie să fie drepte și să nu deformeze lucrarea.

Cum se unesc detaliile unei haine tricotate

Există câteva modalități de coasere perfectă. Cineva poate să le coase cu mașina de cusut, cineva poate să le coase manual. În acest articol vă prezentăm două modalități frumoase pe care puteți să le lucrați chiar dvs. Pașii de lucru sunt simpli și exacți, cusăturile arată foarte îngrijit atât pe față, cât și pe dos. Verificat!

Prima modalitate: coaserea cu croșeta

La prima vedere pare a fi o sarcină imposibilă. Nu vă speriați! De îndată ce veți înțelege această tehnică, va fi preferata dvs.

Tehnica este destul de rapidă de executat, iar marginile sunt drepte și îngrijite. Însă există un singur dezavantaj, aceasta nu se potrivește pentru lucrările cu margini sofisticate.

Cel mai ușor este să fie cusute fără scădere. O altă variantă este să adăugați și să scădeți, dar în următorul ochi de la margine. Astfel totul va fi ideal! Pentru a ușura munca puteți să puneți ochiurile pe andrele separat. Va fi mai ușor de desfăcut.

Ochiurile din margine creează o formă de cosiță. Uneia dintre piese trebuie să-i despletiți această cosiță cu ajutorul acului. Veți observa ochiurile de margine. Acestea sunt ochiurile pentru a coase piesele.

Așezați detaliile haine cu partea față în interior. Introduceți croșeta prin două ochiuri, unul de la piesa care a rămas nedesfăcută și un ochi de margine de pe partea desfăcută. Trageți acest ochi prin piesa de deasupra și repetați în continuare același procedeu.

Continuați coaserea până la sfârșitul piesei. Astfel veți obține desenul ochilor de margine de pe partea de jos pe cea de sus. Această cusătură are un avantaj. Ea poate fi foarte ușor desfăcută. Trebuie doar să desfaceți puțin părțile și în continuare e foarte simplu.

Priviți acest video pentru mai multe detalii.


A doua modalitate: coaserea cu acul

Această cusătură este la fel de comodă. Veți învăța cum să coaseți detaliile hainei cu acul.

Sfat important: Pentru efectuarea acestei cusături, alegeți un ac cu vârful rotund. De exemplu un ac pentru broderie. Cel mai bine ar fi să folosiți un ac cu vârful îndoit, asemănător cu cele pentru umflarea mingilor.

Sfatul al doilea: dacă lucrarea este tricotată din ațe groase, atunci alegeți un fir de ață mai subțire. Astfel cusătura va fi mai îngrijită. Ața trebuie neapărat să fie de aceeași culoare.

 

Explicație

Acul trebuie introdus între ochiul de margine și următorul ochi. Lucrați inițial ochiul de pe primul detaliu, apoi de pe al doilea. Continuați până la sfârșitul lucrării. La sfârșit strângeți ața.

Priviți video de mai jos pentru mai multe detalii.

error: Content is protected !!