21 de trucuri de curățenie și igienă fără utilizarea produselor chimice!

Cum poți face curățenie în casă rapid și cu un minim de efort, în așa fel încât să uiți de mizerie pentru o lungă perioadă de timp, folosind cele mai simple produse de uz casnic?

Pentru a vă face viața mai ușoară Perfect-ask.net a colectat câteva trucuri utile cu ajutorul cărora curățenia va putea fi realizată mult mai simplu.

1. Argintul

pinimg

Așterneți pe fundul unui vas mare o folie de aluminiu. Turnați apă fierbinte și adăugați o jumătate de cană de sare și o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Înmuiați în această soluție bijuteriile de argint timp de 30 de minute, clătiți-le, ștergeți-le cu o cârpă moale uscată și toate petele întunecate vor dispărea.

2. Salteaua

iney

Amestecați vodcă cu apă într-o sticlă cu pulverizator în proporție de 1:3 și pulverizați salteaua. Alcoolul va dezinfecta și distruge majoritatea bacteriilor.

3. Cuptorul cu microunde

serenityskr

Tăiați câteva lămâi și puneți-le într-un vas de sticlă cu apă. Puneți vasul în cuptorul cu microunde, aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă timp de un minut. După aceea, murdăria se va lua foarte ușor

4. Petele de grăsime

odomah

Pe perete au rămas pete unsuroase? Acoperiți-le cu cretă albă, așteptați câteva minute și ștergeți creta cu o cârpă umedă. Această metodă funcționează și în cazul îmbrăcămintei: aplicați pe pata de grăsime o cantitate mică de cretă și lăsați să acționeze timp de o oră, iar apoi pur și simplu trebuie să o suflați.

5. Uscarea încălțămintei

pinimg

Dacă vi s-au udat pantofii și în preajmă nu se află niciun uscător pentru pantofi – nu e nimic grav. Umpleți pantofii cu ziare mototolite. De asemenea, puteți utiliza pliculețe cu orez obișnuit sau gel silicat (folosit ca așternut pentru pisici).

6. Părul de animale

pinimg

pinimg

Îmbrăcați mănuși de cauciuc, umeziți-le un pic în apă și treceți cu ele ușor pe suprafața covorului sau tapițeriei. Tot părul va rămâne pe mănuși. O altă modalitate foarte eficientă de a curăța covorul este cu ajutorul unei raclete de cauciuc.

7. Tigaia arsă

flickr

Turnați în tigaie un pic de apă, astfel încât să acoperiți doar suprafața și adăugați un pahar de oțet alb. Fierbeți la foc mic. Luați de pe foc și adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Resturile arse se vor lua cu ușurință.

8. Depunerile de calcar din ceainic

stilnydom

Depunerile de calcar se îndepărtează foarte simplu: adăugați o lingură de acid citric în apă și fierbeți timp de 5 minute. Aruncați apa – și ceainicul e ca nou!

9. Capul de duș

apartmentgeeks

Turnați oțet alb într-o pungă de plastic și cu ajutorul unei benzi de cauciuc îmbrăcați-o pe capul de duș. Lăsați să acționeze timp de o oră sau peste noapte. Depunerea de calcar va dispărea atât de pe suprafață cât și din interiorul duzei.

10. Chiuveta

bp

Grepfrutul și lămâia curăță perfect suprafețele. Presărați puțină sare pe grepfrut sau lămâie și ștergeți chiuveta.

11. Depunerile de pe vasele de cristal și sticlă

 

domkot

Turnați într-un lighean 2 pahare de oțet cald (îl puteți încălzi în cuptorul cu microunde timp de 2 minute). Scufundați vesela în așa fel încât să fie complet acoperită cu oțet. Peste câteva minute, clătiți și ștergeți bine vesela.

12. Vasele cu gâtul îngust

Umpleți carafa cu apă fierbinte pe jumătate, adăugați un pic de detergent de vase + 2 linguri de amoniac și 0.5 de pahar de orez alb. Agitați bine. Orezul va freca bine pereții carafei și va curăța toată depunerea. Așteptați până când depunerile se vor dizolva și agitați din nou. Clătiți cu apă caldă.

13. Praful

epimg

Utilizați șervețele antistatice pentru a curăța toate suprafețele: ecranul televizorului sau laptopului, plintele, rafturile cu cărți. Antistaticul de pe ele va respinge literalmente praful.

14. Jaluzele

worldinsidepictures

Îmbrăcați pe mână o șosetă curată. Înmuiați mâna într-un amestec în proporții egale de apă și oțet alb și apoi ștergeți suprafața jaluzelelor.

15. Scurgerea de la chiuvetă

vannayamaster

Turnați în scurgerea de la chiuvetă o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu apoi o jumătate de pahar de oțet. Acoperiți scurgerea și lăsați să acționeze timp de 15 minute. Clătiți cu apă caldă.

16. Petele de pe covor

Puneți pe pata de pe covor o soluție formată din oțet (1 parte) și apă (2 părți). Acoperiți pata cu o cârpă umedă, iar apoi apăsați peste pată cu un fier de călcat fierbinte cu aburul inclus timp de 30 de secunde. Repetați procedura dacă pata nu cedează din prima încercare.

17. Depunerile de calca

bigcleaning

Pentru a elimina depunerile de calcar de pe suprafața robinetului placat cu crom, ștergeți-l cu o felie de lămâie și peste 5 minute clătiți cu apă.

18. Râșniț

pstatp

Pentru a curăța râșnița de cafea sau condimente și a elimina mirosul, este suficient să măcinați niște orez cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu

19. Caserole din plastic

petu

Ștergeți zona murdară cu suc de lămâie, lăsați să se usuce și clătiți. În așa mod veți scăpa de pete și mirosuri.

20. Mirosurile de animale

tospitakimou

Amestecați într-un vas uscat, în părți egale bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Înmuiați un burete în acest amestec și ștergeți suprafețele, nu va rămâne nici urmă de miros!

21. Cuptor

bt

Este o metodă pentru cei tari de fire: turnați într-un recipient un pic de amoniac și lăsați în cuptorul rece peste noapte. Dimineața aerisiți bine bucătăria și curățați cuptorul – murdăria se va lua foarte ușor de pe pereți. Mirosul nu ar trebui să rămână. Unicul dezavantaj – evaporarea, deci lăsați ferestrele deschise și nu uitați să îmbrăcați mănuși de cauciuc.

error: Content is protected !!