3 modalități ieftine de a înlătura orice pată de pe prosoape. Fără produse chimice!

Cu siguranță aveți prosoape de bucătărie care nu arată atât de bine. Pete de suc, ciocolată, vin roșu, rugină – toate acestea pot fi pe prosoapele de bucătărie. Chiar dacă aveți cea mai mare grijă de ele, nu puteți evita petele.

Ce să faceți dacă prosopul nu arată atât de bine? Să-l curățați cu produse chimice este scump, să aruncați prosopul vă pare rău, să folosiți un prosop murdar nu vă este plăcut. Rămân doar metodele tradiționale și ieftine pe care le foloseau și bunicele noastre. Iar noi vi le prezentăm mai jos.

Cum să curățați prosoapele

1. Folosirea lipiciului din silicat

Dacă aveți câteva prosoape murdare de bucătărie, puneți la foc o cratiță din aluminiu. Adăugați apă, puțin săpun sau detergent de rufe, o lingură de lipici din silicat și puneți prosoapele în acest amestec. Lăsați să fiarbă la foc încet 20-30 de minute. Prosoapele vor străluci!

2. Folosirea uleiului de floarea soarelui

Turnați în apa fierbinte 2 linguri de înălbitor uscat, un pahar nu prea plin de detergent de rufe și… 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Puneți în acest amestec prosoapele murdare uscate (nu înmuiate sau spălate), luați cratița de pe foc și lăsați-o până se răcește. Nu se cunoaște ce reacții chimice au loc, dar curățirea prosoapelor este garantată.

3. Folosirea permanganatului de potasiu

Pregătiți două recipiente cu apă fierbinte cu un volum de până la 5 litri fiecare. Într-un recipient turnați 1/4 de săpun de rufe mărunțit, iar în altul puneți 3-5 cristale de permanganat de potasiu (culoarea trebuie să fie roșie, nu violet). Amestecați până când apa în ambele recipiente va fi de culoare brun închis. Amestecați până va apărea multă spumă și puneți prosoapele în acest amestec. Dacă veți ține prosoapele în acest amestec timp de 6-8 ore, atunci ele vor fi ca noi. Nu credeți? Încercați!

error: Content is protected !!