3 trucuri de a dezgheţa rapid maşina în această iarnă

A venit vremea zăpezii: moşi de zăpadă, bulgări de zăpadă şi… maşini acoperite cu zăpadă. Cel mai neplăcut lucru este să ieşi dimineaţa grăbit din casă şi să găseşti maşina acoperită cu un strat gros de zăpadă căzută astă noapte. Iar dacă nu este zăpadă, e ceva de zeci de ori mai rău: gheaţă.

Indiferent cu care din cele două probleme vă ciocniţi, este o adevărată provocare să cureţi repede maşina şi să o aduci la starea în care să o poţi conduce în siguranţă. Puteţi să vă setaţi alarma cu o oră mai devreme şi să roadeţi la greu toată gheaţa de pe maşină, sau puteţi folosi aceste 3 sfaturi simple pentru a face asta mult mai rapid!

Aceste idei au devenit populare pe internet şi au fost încercate de multă lume, inclusiv de noi. De aceea lăsaţi dubiile la o parte: ele chiar funcţionează!

1. Soluţie de alcool

Lenore Edman via Flickr

Soluţia de alcool este cea mai miraculoasă idee pentru problema noastră. Tot ce aveţi de făcut este să amestecaţi spirt medicinal şi apă în proporţii 2:1 într-o sticlă cu pulverizator. Păstraţi această sticlă în maşină pentru cazurile când geamurile maşinii vor fi îngheţate: stropiţi-le şi ştergeţi cu uşurinţă urmele de gheaţă.

2. Soluţie de oţet

Mike Mozart via Flickr

Nu aveţi la îndemână spirt medicinal? Oţet veţi găsi cu siguranţă! Amestecaţi oţet de masă şi apă în proporţie 3:1 şi stropiţi cu ajutorul pulverizatorului geamurile îngheţate. De asemenea puteţi preveni îngheţarea geamurilor dacă le veţi stropi seara cu soluţie de oţet.

3. Setarea corectă a maşinii

Dacă nu aveţi nici un amestec magic în maşină, puteţi apela la soluţia veche, dar bună: setarea maşinii. Din păcate maşinile contemporane au un milion de butoane care complică mult această sarcină. Dar americanul Mark Rober a găsit combinaţia ideală a setărilor maşinii, care vor dezgheţa geamurile de două ori mai repede decât în mod obişnuit:

1. Porniţi cuptorul la putere maximă

2. Porniţi aparatul de aer condiţionat

3. Opriţi circulaţia aerului din interiorul maşinii

4. Deschideţi puţin geamurile

Dar dacă sunteţi o persoană care preferă să prevină lucrurile, atunci probabil vă întrebaţi ce aţi putea face pentru a nu avea nevoie de cele 3 soluţii de mai sus.

Pe piaţă există lichide speciale care previn îngheţarea geamurilor, dar ele sunt destul de costisitoare.

Pentru a obţine acelaşi efect la un preţ de zeci de ori mai mic, ştergeţi geamurile maşinii pe interior cu spumă de ras. Sună ciudat, dar după prima încercare veţi scăpa de orice îndoială.

mcgphoto via Deposit Photos

O altă idee superbă este să ţineţi în maşină nişte nisip igienic pentru pisici. Umpleţi o pungă de hârtie sau un ciorap vechi cu nisip şi puneţi-l sub parbriz peste noapte. Acesta va absorbi umezeală şi va preveni îngheţarea geamurilor.

Ideile ciudate, dar eficiente nu se termină aici. Aveţi o jumătate de ceapă la îndemână? Ştergeţi geamurile seara pe exterior cu ceapă pentru a preveni îngheţarea lor.
Yellow onion bulbs cut in half.

Foley’s Produce

Dar cum rămâne cu ştergătoarele de parbriz? Ştergeţi-le cu un burete înmuiat în spirt medicinal şi veţi uita de problema ştergătoarelor îngheţate!

Ce părere aveţi despre toate aceste trucuri? Dacă mai cunoaşteţi vreo soluţie pe care noi nu am menţionat-o aici, vă rugăm să ne-o spuneţi tuturor în comentarii.

error: Content is protected !!