49 idei de perdele şi draperii de bucătărie. Le-am îndrăgit pe toate!

Bucătăria este un loc ideal pentru a face experimente cu gama de culori şi decoraţiile perdelelor. Aici puteţi pune draperii de culori pronunţate, cu imprimeuri neobişnuite sau ornamente bogate. Gama de culori a perdelelor înainte de toate trebuie să vă placă şi să se încadreze perfect în designul general al bucătăriei. De la aceste două condiţii trebuie să porniţi atunci când alegeţi draperii noi pentru bucătărie.

O culoare aleasă corect poate creşte vizual spaţiul, respectiv poate crea o atmosferă mai deschisă sau mai închisă: nuanţele reci şi sumbre vor rezolva elegant problema excesului de lumină, iar cele calde şi pronunţate vor avea efect invers, făcând încăperea mai luminoasă.

Cei mai importanţi factori în alegerea perdelelor sunt culoarea şi stofa din care sunt fabricate.

Perdele de culoare albă

Lucrurile de culoare albă arată mereu mai voluminoase decât cele de culoare închisă. De aceea perdelele albe vor creşte vizual dimensiunea geamului şi spaţiul încăperii. În bucătăriile de dimensiuni mici, perdelele albe sunt un truc foarte răspândit pentru a crea vizual un spaţiu suplimentar. Însă culoarea albă pură ar trebui dizolvată cu o nuanţă mai gingaşă, cum ar fi bej, roz, crem sau alte game de culori, căci albul curat transmite o notă de agresivitate.

Nişte perdele uşoare romantice vor fi o încununare ideală pentru amenajarea bucătăriei.

Perdele de culoare bej

Perdelele bej reprezintă un element de decor universal. Ele pot fi folosite pentru decorarea oricărei încăperi, contopindu-se într-un mod delicat cu stilul de bază şi completându-l cu eleganţă. Perdelele bej creează o atmosferă de confort şi căldură, pace sufletească şi bună dispoziţie.

Nuanţele culorii bej vor îndeplini perfect rolul de fond pentru ornamentele florale sau geometrice.

Perdele de culoare roz

Culoarea roz folosită în interior relaxează şi linişteşte, creând o atmosferă pozitivă şi prietenoasă. Pentru bucătărie o soluţie perfectă ar fi perdelele roz cu ornamente florale sau draperiile clasice monotone de culoare roz.

Perdele de culoare roşie

Culoarea roşie în formă pură se foloseşte de fapt destul de rar, căci poate avea efecte negative asupra stării psihologice. În afară de aceasta ea micşorează vizual spaţiul. Astfel cel mai indicat este să “inhibaţi” o nuanţă prea expresivă, combinând-o cu alb, bej, ivory, gri sau cu nişte nuanţe mai calme din spectrul roşu. Asemenea perdele vor schimba radical aspectul bucătăriei şi vor accentua frumuseţea mobilierului din lemn masiv.

Perdele de culoare albastru deschis

Albastrul deschis predispune la relaxare şi odihnă, în ciuda faptului că este o culoare rece. Perdelele albastre au un efect de răcoare şi linişte, creând o atmosferă calmă şi confortabilă. Nuanţele joacă un rol important în designul interior: culoarea celestă relaxează şi dezvoltă imaginaţia, turcoazul se asociază cu marea şi are efect energizant, iar bleumarinul creează o predispoziţie romantică.

Perdele de culoare albastru închis

Culoarea albastru închis relaxează şi calmează, creând un efect superb atunci când este combinată cu albul sau alte culori deschise. Cel mai important este să-l folosiţi corect şi cu măsură. Un exces de culoare albastră va crea o atmosferă sumbră în încăpere.

Perdele de culoare galbenă

Culoarea galbenă radiază bucurie şi se asociază cu culoarea soarelui, având capacitatea de a te înviora şi a te umple de energie pozitivă. Aceasta e o alegere ideală pentru încăperile “nordice”, adică cele reci, ca prin nuanţa lor să compenseze lipsa de lumină solară. Galbenul se combină frumos cu nuanţele pronunţate de verde, albastru şi alb. În plus perdelele galbene măresc vizual spaţiul, fiind o soluţie perfectă pentru încăperile de dimensiuni reduse.

Perdele de culoare verde

Perdelele verzi vor aduce un plus de prospeţime şi căldură în bucătăria dvs. Verdele are un efect relaxant şi împăciuitor. Astfel de perdele vor fi o soluţie bună pentru bucătăriile amenajate în culori şterse, cum ar fi alb, bej sau gri.

Fiecare bucătărie are particularităţile sale. Viziunea dvs. personală asupra felului în care trebuie să arate decoraţia geamurilor va crea o atmosferă irepetabilă în încăpere. De aceea vă îndemnăm călduros să creaţi, să inventaţi şi să puneţi în practică imaginaţia dvs., iar perdelele vor fi un instrument esenţial pe această cale artistică.

error: Content is protected !!