6 trucuri geniale care vă vor economisi o mulţime de timp…

Vă place să gătiţi, dar detestaţi curăţarea legumelor? Această problemă e comună pentru multe gospodine… Dar noi cunoaştem soluţia! În acest articol vrem să vă împărtăşim câteva trucuri, cu ajutorul cărora procesul de preparare a bucatelor vă va aduce numai plăcere!

6 trucuri care vă vor economisi mult timp

1. Curăţaţi morcovul


Spălaţi morcovul şi aşezaţi-l pe tocător. Luaţi un spălător de sârmă şi treceţi cu el pe suprafaţa morcovului. În acest fel îl veţi curăţi cu uşurinţă.

2. Scăpaţi de coaja de ou

Fierbeţi ouăle şi puneţi-le într-o caserolă cu apă rece. Puneţi capacul caserolei şi agitaţi-o activ. Când veţi scoate ouăle, coaja se a înlătura foarte uşor.

3. Curăţaţi portocalele


Spălaţi portocalele şi aşezaţi-le pe tocător. Faceţi o tăietură de jur împrejur de grosimea cojii. Apoi luaţi o lingură şi introduceţi-o sub coajă în locul tăieturii. Deplasaţi lingura de-a lungul tăieturii, înlăturând coaja, şi repetaţi procedura pentru cealaltă jumătate de portocală.

4. Curăţaţi cartofii fierţi

Fierbeţi cartofii şi aşezaţi-i într-un vas cu apă rece. După câteva minute cartofii se vor curăţa foarte uşor.

5. Curăţaţi usturoiul


Loviţi cu o lingură în partea din spate a căpățânii de usturoi, pentru a separa cu uşurinţă căţeii. Apoi aşezaţi căţeii într-o farfurie, puneţi-i un capac şi agitaţi-o bine de câteva ori. Căţeii vor fi curăţaţi în scurt timp.

6. Spargeţi fisticul


Dacă vi s-a nimerit un fistic pe care nu reuşiţi să-l spargeţi, nu vă suprasolicitaţi unghiile şi dinţii. Pur şi simplu luaţi o bucată de coajă de la un fistic deja curăţat şi folosiţi-o pentru a-l decoji pe acesta.

Împărtăşiţi aceste trucuri şi prietenilor dvs.!

error: Content is protected !!