7 funcţii ale telefonului dvs. pe care până acum nu le-aţi folosit

Să dai un sunet la celălalt capăt al lumii, să transmiţi un mesaj tuturor prietenilor în doar o secundă, să găseşti o informaţie interesantă – toate aceste funcţii ale telefonului sunt folosite de majoritatea dintre noi, dar capacităţile smartphone’ului dvs. nu se termină aici.

Redacţia Perfect-ask.net a găsit şi a testat pentru dvs. alte 7 trucuri care pot fi făcute cu ajutorul telefonului mobil.

Dispozitiv de ascultare

© Whatican

Telefonul dvs. poate fi transformat uşor într-un dispozitiv de ascultare sau în baby monitor. Principiul de funcţionare este destul de simplu: setaţi telefonul ca apelurile de intrare să fie răspunse automat, lăsaţi-l unde aveţi nevoie şi sunaţi-l oricând doriţi să auziţi ce se întâmplă în locul respectiv.

Blocarea telefonului pentru totdeauna

© Pixabay

Această funcţie este foarte utilă dacă, spre exemplu, telefonul v-a fost furat şi dvs. nu vreţi ca rău voitorii să îl mai poată folosi în vreun fel. Orice telefon are un cod de serie, numit şi IMEI, alcătuit din 15 cifre. Dacă aveţi nevoie să blocaţi telefonul, sunaţi la operatorul de telefonie mobilă, indicaţi acest cod şi solicitaţi ca telefonul să fie blocat pentru totdeauna. Apropo, dacă toţi utilizatorii vor apela la acest truc, furtul de telefoane pur şi simplu va deveni inutil! Vă îndemnăm să aflaţi codul de serie al telefonului dvs. chiar acum, culegând *#06#.

Microscop

© NonBony

Pare incredibil, dar pentru a vedea cele mai mici detalii din lumea ce ne înconjoară nu este neapărat să cheltuiţi sume enorme de bani pentru a procura un microscop. Cu ajutorul unei lentile mici, pe care o puteţi găsi, spre exemplu, într-un arătător cu laser, telefonul dvs. va putea face poze foarte detaliate.

Fotografii subacvatice

© 4apple

Chiar şi în era noastră super tehnologizată majoritatea telefoanelor nu sunt rezistente la apă. Dar fotografiile subacvatice pot fi făcute cu orice telefon! Cum anume? Cu ajutorul unei pungi de plastic cu fermoar, pe care o puteţi ermetiza suplimentar folosind nişte scoci.

Face-control

© androidinsider

Multe telefoane cu sistem de operare Android au această funcţie, care din păcate este ignorată de majoritatea utilizatorilor. Funcţia de face-control poate fi mai utilă decât orice protecţie cu parolă! Pentru a activa recunoaşterea proprietarului telefonului după trăsăturile feţei, intraţi în Setări / Securitate / Blocare ecran şi alegeţi funcţia respectivă.

Holograme

© xplayone

Nici un fel de magie, doar puţină isteţime şi urmarea unor instrucţiuni simple.

Prelungiţi viaţa telefonului dvs.

E ceva normal ca intrările pentru încărcător şi căşti să se murdărească odată cu trecerea timpului. Dar puţini dintre noi îşi dau seama că aceasta e o cauză răspândită a defectării telefoanelor. Pentru a evita această situaţie, faceţi o curăţire foarte simplă: luaţi o seringă plină cu aer, apropiaţi acul de intrarea pe care vreţi să o curăţiţi şi scoateţi aerul din seringă. Praful nu va rezista sub acţiunea acestui jet şi telefonul dvs. va fi curat şi în siguranţă!

error: Content is protected !!