8 lucruri care fac orice odaie să arate scump și elegant

La ce casă visați? Este o întrebare pe care fiecare trebuie să și-o pună înainte să procure o locuință, să facă o renovare sau să închirieze un apartament. Toți au gusturi diferite de aceea se zice – “gusturile nu se discută”.
Dar, indiferent de stilul preferat, toți își doresc o locuință confortabilă și elegantă în același timp. Una în care să nu-ți fie rușine să îți inviți prietenii. Și toate acestea, desigur, cu investiții minime. Este oare posibil? De ce nu? Aceste principii, trucuri și detalii vor face casa să arate scump și elegant!

1. Compoziții cromatice complexe

Nu uitați: Odăile cu un perete pe care se pune accentul, o combinație neobișnuită de culori și texturi arată mai bogate și cu siguranță mai variate. Un punct important îl constituie gama cromatică. Tapetul de culoarea fisticului arată foarte elegant, iar combinația de cafea, bej și de exemplu – maro, este un tandem în vogă.

2. Lemn în nuanțe închise

Elementele în nuanțe închise sunt foarte potrivite pentru amenajările de interior. Fie că alegeți pardoseală de culoare închisă, fie că vopsiți tocul ușii în gri închis sau optați pentru mobilier în nuanțe ciocolatii. Este important totuși să nu exagerați cu texturile în nuanțe de negru, și să nu vă transformați locuința confortabilă într-un loc sumbru.

3. Tapițerie mai deosebită

Trebuie să recunoaștem faptul că majoritatea producătorilor de mobilier oferă modele de tapițerie prea banale. Și de multe ori arată chiar grosolan. Iar canapeau și fotoliile cu adevărat bune costă scump. Prin urmare, mulți designeri recurg la o astfel de șmecherie: ei cumpără mobilier la un preț mic care are o tapițerie mai obișnuită și îl tapitează cu țesătura aleasă separat. Credeți-mă, funcționează grozav.

4. Parchet din lemn

Parchetul din lemn are mai multe avantaje față de linoleum, printre care se numără faptul că este un produs natural și arată armonios în orice stil de designe de interior.

5. Draperiile potrivite

Draperiile au capacitatea de a transforma încăperea dar trebuie să cunoaștem anumite detalii. Draperiile bune trebuie să aibă o textură groasă, să fie din țesătură calitativă și cu imprimeu mai puțin sofisticat.

6. Detalii scumpe

Detaliile pot revigora anturajul dar, și ruina. Abundența de rame din plastic, veioze si alte mărunțițuri dragi inimii noastre, nu înfrumusețeză de loc interiorul încăperii. Apropo, detalii sunt considerate și mânerele ușilor, mânerele de la mobilier și veiozele. Dacă veți înlocui furnitura unui mobilier simplu cu una personalizată, exclusivistă, atunci nimeni nu-și va da seama cât v-a costat de fapt.

7. Apartamentul amenajat în același stil.

Este un truc foarte eficient dar pe care mulți îl uită. Deseori putem observa aprtamente unde bucătăria este realizată în stil high-tech, camera de zi amenajată în til clasic sau pseudoclasic, dormitorul – în ceva pitoresc, iar în camera de baie este o poveste aparte. Integritatea apartamentului, integritatea interiorului unește toate laturile casei, nu separă spațiul ci stabilește o atmosferă comună.

8. Ordinea în casă

Oricât de banal ar părea, dar spațiul liber, mesele goale, locurile încorporate și ascunse pentru depozitarea lucrurilor fac interiorul încăperii să arate elegant și scump.

În general, conceptul de interior “bogat” presupune în primul rând un interior elegant realizat cu gust.

error: Content is protected !!