8 elemente stilistice care te fac să arăţi mai tânără

Multe lucruri depind de felul în care alegeţi vestimentaţia, căci nu e vorba doar de aspect, ci şi de felul în care ne arătăm lumii. Dacă vă doriţi ca cei din jur să vă vadă mai tânără, urmaţi aceste sfaturi simple.

1. Culoarea îmbrăcămintei

Multe femei se tem să experimenteze şi aleg culoarea neagră, considerată a fi cea mai elegantă. Dar totodată această culoare poate accentua primele semne ale îmbătrânirii. Dacă nu puteţi exclude complet din garderoba dvs. hainele închise, străduiţi-vă să le combinaţi cu altele mai aprinse la culoare. Alegeţi îmbrăcăminte de culori deschise, cum ar fi nuanţele de violet şi albastru – ele conferă imaginii dvs. un accent interesant. Alegeţi mai ales stofele monocromatice.

2. Accesoriile

Bijuteriile şi accesoriile trebuie să fie calitative, echilibrate şi să nu fie prea multe. Evitaţi bijuteriile aprinse, ieftine, care se potrivesc doar domnişoarelor tinere. Alegeţi bijuterii cu pietre frumoase, inele originale şi altele care v-ar face faţa mai luminoasă. Acordaţi o atenţie sporită gentuţelor şi eşarfelor, care au greutate mare când vine vorba de impresia creată.

3. Încălţămintea

Dacă vreţi să arătaţi mai tânără, evitaţi încălţămintea grosolană, precum şi pantofii pe platformă şi cei cu vârful larg. Cea mai bună alegere este încălţămintea elegantă pe tocuri.

4. Hainele

Reţineţi principala regulă: orice haine prea largi, voluminoase şi lipsite de formă vă vor îmbătrâni. Dacă vă permite corpul, purtaţi hainele mai strânse pe figură sau cele care se potrivesc perfect cu silueta dvs. Evitaţi abundenţa de elemente decorative pe haine, preferând un minimalism elegant.

5. Lenjeria corectivă

Multe femei trecute de 40 de ani încep să aibă neajunsuri vizibile în ceea ce priveşte silueta. Dacă este şi cazul dvs., puteţi apela fără nici o problemă la lenjeria corectivă, pe care o preferă în ziua de azi chiar şi vedetele. Piaţa oferă o alegere destul de mare pentru astfel de lenjerie, care accentuează avantajele figurii şi ascunde micile neajunsuri.

6. Îmbrăcămintea ce vă scoate în evidenţă atuurile

În loc să vă străduiţi să ascundeţi micile neajunsuri ale corpului dvs., încercaţi să puneţi accent pe calităţile sale pozitive, căci orice femeie are aşa ceva. De exemplu dacă aveţi o siluetă frumoasă, purtaţi o bluză sau rochie strânsă pe corp, dacă aveţi picioare frumoase, apelaţi la o fustă creion etc.

7. Deplasaţi atenţia celor din jur de la neajunsurile dvs.

Acest lucru se poate face nu doar prin alegerea îmbrăcămintei. Dacă aveţi gât şi umeri frumoşi, atunci aţi putea purta un colier lung. Acesta ar deplasa atenţia celor din jur spre partea de sus a corpului dvs. Dacă doriţi să deplasaţi atenţia spre mâini, o puteţi face cu ajutorul inelelor şi brățărilor. Apelaţi la un specialist în cazul în care nu ştiţi ce atuuri anume să scoateţi în evidenţă şi ce neajunsuri să le “mascaţi”.

8. Nu încercaţi să arătaţi mai tânără cu ajutorul îmbrăcămintei nepotrive

În orice situaţie trebuie să luaţi în consideraţie vârsta dvs. reală atunci când alegeţi hainele, căci scopul e să arătaţi mai tânără în mod firesc, altfel devine evident că e vorba de un efort artificial. Dacă o doamnă de 35-40 de ani poartă blugi rupţi sau fustă extrem de scurtă, acesta e un indiciu că ea nu are gusturi în vestimentaţie. Orice vârstă e frumoasă în felul său, iar sarcina dvs. este să accentuaţi frumuseţea vârstei dvs., nu să “împrumutaţi” o vârstă ce a rămas deja în trecut.

error: Content is protected !!