9 afecțiuni pe care le tratează mușcata. Un remediu naturist excelent!

Pelargonium (mușcată) este o plantă care anterior era considerată planta aristocraților. Florile sale pufoase și de o culoare intensă vor înfrumuseța orice casă.

Mușcata nu este o plantă simplă. Aceasta are proprietăți terapeutice deosebite. Perfect-ask.net vă prezintă cum anume să folosiți această plantă nepretențioasă. Subliniem faptul că toate speciile de mușcată au proprietăți terapeutice.

Proprietățile terapeutice ale mușcatei

1. Pentru tratarea tusei, fierbeți 25 g de frunze într-un litru de apă, timp de 10 minute. Clătiți gâtul cu această soluție și simptomele de răceală vor dispărea imediat. Sucul din frunze de mușcată poate fi picurat în nas pentru a scăpa de nas înfundat.

2. Aplicați o frunză de mușcată pe încheietura mâinii dacă doriți să reglați tensiunea arterială.

3. Otita poate fi tratată prin șifonarea unei frunze de mușcată până la suc. După care se face tub și se pune în ureche pe noapte.

4. Durerea de dinți poate fi ameliorată prin aplicarea unei frunze de mușcată pe dinte.

5. Mușcata elimină substanțe antibacteriale care înlătură stafilococul care provoacă afecțiunile inflamatorii.

6. Uleiul esențial al mușcatei acționează benefic asupra pielii, tratează erupțiile cutanate și eczemele.

7. Sucul de mușcată tratează și cataracta în faze incipiente. Picurați sucul plantei în ochi și vederea se va îmbunătăți.

8. Compresele din frunze de mușcată tratează osteohondroza și radiculita.

9. Mușcata este utilizată și în cosmetologie. Spălați-vă pe cap cu infuzie din frunze de mușcată. Aceasta tratează căderea părului.

În popor se zice că această plantă de interior poate reacționa la bolile stăpânului său. Dacă persoana se îmbolnăvește grav, atunci toate soiurile de plante de mușcată pier, cu excepția celei roșii.

Fie ca această plantă minunată să vă fie de folos!

error: Content is protected !!