9 modalități neobișnuite de folosire a apei oxigenate!

Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenată, cum i se mai zice, este un antiseptic absolut inofensiv și natural. Această substanță eficientă și accesibilă ar trebui să se găsească în trusele medicale din fiecare familie. Apa oxigenată poate fi utilizată nu doar pentru dezinfectarea rănilor, dar și în multe alte moduri netradiționale. Aici este vorba doar de peroxidul de hidrogen cu concentrația de 3%, care poate fi achiziționat în orice farmacie.

1. Înălbește rufele

Clătiți hainele albe sau prosoapele adăugând un pahar de peroxid de hidrogen. Astfel țesăturile nu se vor îngălbeni în timp. De asemenea, apa oxigenată înlătură petele de pe haine. Puneți puțină soluție pe pată, lăsați un minut, apoi frecați bine cu o perie și clătiți cu apă rece.

2. Tratează ciuperca de pe picioare și mâini

Amestecați peroxidul de hidrogen cu apă în proporție de 1:1. Aplicați soluția pe locurile afectate în fiecare seară.

3. Înlătură durerile cervicale

O soluție extraordinară pentru cei ce obișnuiesc să stea mult timp într-o poziție incomodă. Se aplică o compresă de peroxid de hidrogen în zona dureroasă. Peste compresă pe pune un prosop și se ține timp de 10 – 20 de minute. Aceasta va încălzi bine mușchii cervicali și va calma durerea.

4. Împotriva congestiei nazale

Preparați un spray nazal amestecând o lingură de peroxid de hidrogen cu un pahar de apă minerală.

5. Clătirea orificiului bucal

Dacă aveți leziuni mici la nivelul orificiului bucal, atunci clătiți gura timp de 5 minute cu 10 ml de apă oxigenată. Atenție: nu înghițiți! În același timp această procedură va albi dinții și va diminua probabilitatea apariției cariilor dentare. În locul apei de gură din comerț, utilizați apa oxigenată. Ea poate fi adăugată și în pasta de dinți.

6. Dezinfectarea lentilelor de contact

Puteți să înlocuiți câteodată soluția farmaceutică de dezinfectare a lentilelor cu peroxidul de hidrogen. Acesta înlătură proteinele depuse pe lentile.

7. Ușurează curățarea casei

Înlătură foarte bine microbii. Turnați puțină soluție de peroxid de hidrogen pe cârpa sau buretele cu care faceți curățenie și ștergeți lucrurile pe care doriți să le dezinfectați. Curăță foarte bine oglinzile și geamurile, dezinfectează baia și înlătură mucegaiul.

8. Calmează durerea în gât

Preparați o soluție din 1/2 pahar de apă călduță cu 1/4 pahar de apă oxigenată și clătiți bine gura cu ea. Peroxidul de hidrogen luptă activ cu bacteriile maligne, în acest fel durerea de gât se va diminua.

9. Curățarea urechilor

Amestecați câteva picături de peroxid de hidrogen cu puțină apă călduță. Înmuiați o bucată de tifon în această soluție și ștergeți bine canalele urechii. Ceara depusă în acest caz se va înlătura ușor.

Înarmați-vă cu aceste sfaturi și păstrați întotdeauna în casă puțină apă oxigenată, aceasta vă va scoate din multe încurcături neplăcute!

Împărtășiți și prietenilor aceste sfaturi minunate!

error: Content is protected !!