9 produse care ard grăsimea!

Să mănânci și să slăbești – probabil așa sună visul oricărei femei. În jurul nostru sunt o mulțime de produse care te ademenesc cu aroma și gustul lor fin. Din nefericire cu timpul silueta noastră devine tot mai sensibilă la tot felul de delicii. În același timp dietele stricte au un impact negativ asupra dispoziției și chiar asupra sănătății noastre.

Dar astăzi redacția noastră vă prezintă o listă de produse pe care le puteți mânca pe săturate fără a crește greutatea corporală. Aceste 9 produse practic ard toată grăsimea!

Produse ce ard grăsimea

1. Ouă

Cu o mică remarcă: ouăle să fie fierte. Le puteți face cu gălbenuș tare sau, și mai bine, cu gălbenuș moale, căci astfel ouăle au un gust gingaș și păstrează multe componente folositoare.

Dacă nu vă plac ouăle la micul dejun, le puteți include în meniul de prânz sau cină. Ele conțin multe vitamine și minerale necesare pentru activitatea organismului. Un ou de găină conține 15% din norma zilnică de proteine.

2. Varză murată

O puteți servi atât alături de alte bucate, cât și ca o gustare separată. Varza murată e un produs neobișnuit: organismul are nevoie de mai multă energia pentru a o digera decât se obține de pe urma digestiei sale. În schimb acest produs este bogat în fibre, fiind folositor împotriva constipației.

De asemenea varza murată este bogată în vitamina C, deci are efect profilactic împotriva virozelor. Totodată ea stimulează formarea celulelor sănătoase și scade nivelul de colesterol. Un element important al acestui produs îl reprezintă antocianinele – antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire, mai cu seamă la nivelul creierului.

3. Cartofi copți

Aceștia au o valoare calorică scăzută și se digeră complet, fără a lăsa senzația de greutate la stomac. Conținutul ridicat de potasiu în cartofii copți este foarte bun pentru mușchi, din moment ce insuficiența acestui element provoacă spasme. Mai mult decât atât, coaja cartofilor copții îmbunătățește potența.

Ar fi perfect să luați un mic dejun alcătuit din cartofi copți cu legume proaspete, cașcaval sau câteva bucățele de bacon. O alternativă foarte bună ar fi cartofii fierți cu coajă.

4. Iaurt clasic

E vorba de iaurtul cu grăsimea maximă de 2%. Acest produs e bogat în calciu și proteine și îmbunătățește microflora intestinului. Întrucât iaurtul e un produs fermentat, el e mult mai indicat oamenilor cu intoleranță la lactoză decât laptele sau alte produse lactate.

5. Cynara

Această legumă nu conține nici un element dăunător și se combină foarte bine cu produse bogate în proteine sau carbohidrați. Consumul regulat de cynara asigură un control natural al valorii calorice a mâncării. În același timp aceasta e o sursă excelentă de fibre.

6. Fasole

Pentru slăbire deosebit de bune sunt fasolele roșii. Acest produs este foarte bogat în proteine vegetale, minerale și vitamine. Dar mai puțin cunoscut e că fasolele sunt foarte eficiente pentru slăbire, căci, datorită conținutului ridicat de fibre, ele îmbunătățesc digestia și au rol profilactic împotriva constipației.

7. Migdale

Nutriționiștii afirmă că secretul slăbirii constă în mese dese pe parcursul zilei, care să prevină consumul excesiv la masa de seară. Migdalele cu fructe proaspete sunt o soluție excelentă pentru o astfel de gustare rapidă, căci migdalele sunt bogate în fibre.

8. Măsline

Acest produs normalizează funcționarea stomacului și ține sub control greutatea corporală. Zece măsline pe zi sau o lingură de ulei de măsline stimulează digestia grăsimilor și a sărurilor și elimină toxinele din organism.

9. Stafide

Stafidele sunt o soluție sigură împotriva depunerilor de grăsime. Un produs dietetic foarte gustos este gemul cu adaos de fructe uscate: mărunțiți câte 100 g de stafide și caise uscate, 400 g de prune uscate, 200 g de măceșe, adăugați miere de albine și consumați câte o lingură de două ori pe zi.

Toate produsele din această listă au o valoare calorică scăzută și, în virtutea proprietăților lor, contribuie la digestia rapidă a mâncării, în acest fel evitându-se depunerile de grăsime. Consumând acest produse vă veți simți sătulă, deci veți mânca în general mai puțin.

Aveți grijă de alimentația dvs. și străduiți-vă să consumați produse folositoare și naturale.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!