9 trucuri pentru a face o curăţenie ideală şi a economisi mult timp

Curăţenia este o activitate destul de dificilă. Uneori suntem nevoiţi să pierdem o zi întreagă sau chiar două zile pentru a face curăţenie în toată casa.

Echipa Perfect-ask.net a pregătit pentru cititori un şir de idei care vă vor ajuta să faceţi curăţenie calitativ şi cu mai puţin efort şi timp pierdut.

Maşina de spălat

© depositphotos

1. În loc să folosiţi produse speciale de curăţit maşina de spălat, turnaţi oţet de masă în secţia pentru praf de spălat şi porniţi programul de spălare lungă. După aceasta maşina de spălat va străluci de curăţenie!

2. Puţini cunosc faptul că efectul prafului de spălat poate fi amplificat tot cu ajutorul oţetului. Adăugaţi oţet în praful de spălat în proporţie 1:3. Metoda e deosebit de eficientă pentru hainele colorate.

3. Unele stofe parcă atrag părul de câini sau pisici. Dacă veţi spăla aceste haine cu oţet de masă, veţi scăpa de această problemă!

Carcasa ferestrelor

© blogspot © blogspot

Curăţirea carcasei ferestrelor ne ia de obicei foarte mult timp. Pentru a le curăţi mult mai repede, presuraţi bicarbonat de sodiu în locurile greu accesibile şi turnaţi puţin oţet. După 10-15 minute pur şi simplu ştergeţi acele locuri cu un şerveţel de hârtie.

Curăţenie ideală în baie

© depositphotos © depositphotos

Încălziţi puţin oţet în cuptorul cu microunde (el trebuie să fie cald, nu fierbinte). Turnaţi-l într-o sticlă cu pulverizator şi adăugaţi detergent obişnuit pentru baie în proporţie 1:1, fără să agitaţi sticla. Stropiţi acest amestec pe faianţă, iar după 30 de minute ştergeţi-o cu un burete obişnuit.

Jucăriile pentru copii

© gettinby

Jucăriile copiilor ajung în toate colţurile casei şi strâng mult praf şi murdărie, de aceea şi ele trebuie spălate din când în când. Puteţi face asta rapid utilizând maşina de spălat: aşezaţi jucăriile într-o plasă cu ochiuri mici şi porniţi maşina la program lung.

Marker permanent

© depositphotos

Markerul permanent ne creează multe probleme, mai ales atunci când copiii îl folosesc pentru a picta mobila şi pereţii… Iată cum puteţi curăţi uşor aceste pete:

1. Aplicaţi puţină pastă de dinţi pe o cârpă umedă (cea mai bună e cea din microfibre) şi ştergeţi pata.

2. Stropiţi pata cu o soluţie cu aerosol (fixativ pentru păr, deodorant etc.), apoi ştergeţi-o cu o cârpă umedă.

3. Presuraţi puţin bicarbonat de sodiu pe un burete şi ştergeţi pata de pe perete. Apoi spălaţi-o cu un burete umed.

Petele de ojă pentru unghii

© depositphotos

Dacă aţi murdărit covorul sau o haină de ojă pentru unghii, faceţi următoarele:

1. Imediat ce aţi vărsat oja, turnaţi puţină soluţie de îndepărtat oja, iar după un minut ştergeţi pata cu un şerveţel de hârtie. Dacă mai rămâne ceva, ştergeţi cu gumă de şters. Dacă totuşi nu aţi făcut asta imediat şi oja a reuşit să se usuce, aplicaţi pe pată fixativ de păr, după care ştergeţi-o cu săpun şi apă caldă.

2. Dacă oja a fost vărsată pe covor, aplicaţi puţină soluţie de îndepărtat pete, după care ştergeţi cu o cârpă umedă.

Cuptor cu microunde

© depositphotos © depositphotos

Folosind această metodă veţi curăţa cuptorul cu microunde în doar 5 minute. Tăiaţi o lămâie în felii, puneţi-o într-o cană şi adăugaţi scorţişoară. Puneţi cana în cuptorul cu microunde pe 5-10 minute la putere minimă. Apoi ştergeţi interiorul cuptorului cu un burete umed.

Bucătărie strălucitoare

© depositphotos © depositphotos

Adăugaţi ulei în bicarbonat de sodiu şi amestecaţi până veţi obţine consistenţa unei paste. Aplicaţi această pastă pe petele de grăsime din bucătărie, iar după 5-10 minute ştergeţi-le cu un burete înmuiat puţin în detergent pentru vase.

Uităm de praf

© onegoodthingbyjillee

Aplicaţi câteva picături de ulei pe un şerveţel de hârtie şi ştergeţi cu el mobila sau pervazul prăfuit. Ştergeţi apoi cu un şerveţel de hârtie curat. Va rămâne un strat foarte subţire de ulei care va proteja suprafeţele de depunerile de praf.

error: Content is protected !!