În acest articol vă descoperim secretul lalelelor crescute acasă. Florărie superbă chiar pe pervazul tău!

Doar imaginați-vă: afară e sumbru și viscolește. Iar pe pervazul ferestrei răsar lalele gingașe, frumoase, cultivate cu mâna dvs.!
Mie nu-mi plac florile tăiate, ele se ofelesc foarte repede, buchetele se veștejesc. Însă altfel stau lucrurie atunci cand vine vorba de flori vii, mai ales dacă acestea înfloresc pe tot parcursul anului! Acum veți afla cum să creșteți lalele în condiții casnice. Ca să vezi, nici de pâmânt nu este nevoie! Doar o vază elegantă și apă.

Iată cum puteți cultiva lalelele în casă

Veți avea nevoie de

bulbi mari de lalele potriviți pentru forțare

vase transparente frumoase pentru plantare

mărgele, biluțe de sticlă, pietriș

apă

Procesul de cultivare a lalelelor în apă

1. Mai întâi de toate alegeți bulbi de lalele cât mai mari, potriviți pentru plantarea și forțarea în condiții casnice. Puteți alege orice culori doriți, deoarece pe piață se găsesc o mulțime de soiuri: Pink Impression, Monte Carlо, Ad Rem, Princess Victoria…

2. Puneți bulbii în frigider pentru 13-17 săptămâni. Rețineți! Nu păstrați mere lângă bulbii de floare, în caz contrar s-ar putea ca plantele să nu înflorească.

3. Umpleți vasul cu pietriș și mărgele și turnați apă.

4. Puneți bulbii de lalele deasupra pietrișului. Nu cufundați bulbii în apă deoarece aceștia vor putrezi.

5. Puneți vazoanele cu bulbi într-un loc răcoros și întunecat pentru aproximativ 6 săptămâni.

6. În cele din urmă, mutați vazoanele cu lalele pe un pervaz însorit! În termen de 3 săptămâni ele vă vor încânta cu înflorirea lor grațioasă.

Bineînțeles, bulbii vor înflori doar câteva săptăpâni și nu tot anul. Dar, dacă veți planta bulbii la diferite intervale de timp, pe pervazul ferestrei va trona mereu o grădină frumoasă de lalele!

Vă învităm să urmărinți în filmulețul video de mai jos cum se face plantarea bulbilor în vază.

Laleaua este simbolul iubirii desăvârșite, și, în același timp, a frumuseței trecătoare. Vă oferim o altă metodă minunată care vă va ajuta să obțineți o grădină magică în casa dvs. într-un timp mult mai scurt! Cumpărați bulbi de lalele plantați în sol, care încă nu au înflorit, scoateți-i din pământ și clătiții ușor.

Tăieți rădăcinile bulbilor și așezați-i într-un vas de sticlă în modul în care am descris mai sus. În curând ei vor înflori și vor încânta privirea!

Vă dorim o stare de spirit primăvăratică în suflet, indiferent de vremea de afară!

error: Content is protected !!