Acest remediu reînviorează chiar și cea mai slabă plantă!

Acidul succinic pentru plante în general, inclusiv pentru cele de interior, se folosește foarte des. Acesta este un stimulator de creștere și un preparat anti stres, precum și reglează microflora naturală a solului. Acidul succinic stimulează planta să absoarbă mai bine nutrienți din sol, să reziste condițiilor meteo nefavorabile, cum ar fi căldura, înghețul, seceta, umiditatea excesivă, să se recupereze după boală sau invazie de dăunători, să producă mai multă clorofilă, să crească mai repede și să producă recolte mai mari.

Acidul succinic se conține în cantități mici în chihlimbar, lignit, organismele animalelor și în plante. Poate fi găsit în vânzare sub formă de pastile sau pulbere albă care se diluează foarte ușor în apă. Folosirea acestuia pentru plante nu necesită precauții speciale, deoarece această substanță nu este toxică nici pentru oameni, nici pentru animale. De asemenea, este inofensiv pentru mediul înconjurător, deoarece este asimilat foarte repede de microflora solului.

Menționăm faptul că acidul succinic nu este un îngrășământ pentru plante și nu îl înlocuiește. Acesta ajută absorbirea mai rapidă a substanțelor nutritive și previne acumularea excesivă a substanțelor azotate, precum și acționează ca un stimulator natural. Aplicarea acidului pe anumite părți ale plantei stimulează creșterea lor. Prin urmare, în floricultură, acidul se utilizează pentru înmuiere, pulverizare și udare. Acesta acționează chiar și în concentrații mici (soluție de 0,002%).

Acidul succinic pentru plante

Mod de utilizare

Se prepară soluția în poporție de 2 g de 1 – 2 litri de apă. Cantitatea dorită de pulbere (sau pastile) se diluează inițial într-o cantitate mică de apă călduță și apoi se adaugă cantitatea dorită de apă de temperatura camerei. Supradozarea nu este periculoasă, deoarece excesul este utilizat de microorganisme și de plante în calitate de hrană. Soluția poate fi utilizată timp de 3 zile, apoi este descompusă complet de microorganismele vii.

Pentru a stimula creșterea lăstarilor noi trebuie să pulverizați cu soluție toată partea aeriană a plantei și apoi lăsați să se usuce. Repetați procedura după 2 – 3 săptămâni.

Pentru a stimula creșterea rădăcinilor trebuie de înmuiat rădăcinile în soluție de acid succinic. Utilizarea soluției de acid este individuală pentru fiecare plantă atât în privința cantității, cât și în privința concentrației și timpului de înmuiere care poate varia de la 20 minute până la 4 ore. In cele mai multe cazuri nu se recomandă ținerea plantei operioadă foarte lungă. De regulă, pentru obținerea rezultatului dorit sunt suficiente 30 – 40 de minute.

Pentru a îmbunătăți înrădăcinarea butașilor, aceștia trebuie ținuți în soluție de acid timp de 24 de ore, acoperind tăietura butașilor la 2 cm adâncime.

Pentru a îmbunătăți înrădăcinarea butașilor, aceștia trebuie ținuți în soluție de acid timp de 24 de ore, acoperind tăietura butașilor la 2 cm adâncime.

Înmuierea semințelor înainte de plantare durează, la fel, 24 de ore. De asemenea, puteți germina semințe în soluția de acid. Înainte de plantare, semințele trebuie uscate bine.

Pentru reanimarea plantelor se pulverizează lăstarii, frunzele și rădăcinile cu soluție de acid succinic (0.25 g – 1 pastilă la 1 l de apă).

Pentru o înflorire puternică a plantelor din aer liber, acestea se pulverizează 1 – 3 ori pe săptămână. Se recomandă pulverizarea până la începerea înfloririi, după care se repetă procedura.

Acidul succinic pentru plantele de interior se utilizează nu mai mult de o dată în 2 – 3 săptămâni.

error: Content is protected !!