Beneficiile ceaiului de ghimbir

Ceaiul de ghimbir: dizolvă pietrele la rinichi, curăță ficatul și distruge celulele canceroase.

Ghimbirul este un super-aliment. Acesta posedă o capacitate extraordinară de sporire a imunității, stimulare a digestiei şi reducere a inflamaţiei.

Ghimbirul conţine mai multe uleiuri esenţiale, care alcătuiesc o aromă distinctă: zingerona, shogaol şi gingerol. Aceste uleiuri sunt agenţi antibacterieni, antivirali, antifungici şi antiparazitari puternici. Rădăcina de ghimbir asigură o digestie sănătoasă, stimulează imunitatea, tratează astmul, ajută la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, ameliorează durerea şi multe altele.

Beneficiile ceaiului de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este un remediu eficient împotriva durerilor de cap, gripei, răcelii şi chiar durerilor de muşchi. Datorită substanţelor unice pe care le conţine, ghimbirul este capabil să combată durerile.

Consumul regulat de ceai de ghimbir întăreşte sistemul imunitar. Acesta conţine cantităţi mari de antioxidanţi ce sporesc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor.

O singură ceaşcă de ceai pe zi reduce şansele de accident vascular cerebral. De asemenea ghimbirul accelerează descompunerea depozitelor de grăsimi ce blochează arterele.

Datorită proprietăţilor sale, ghimbirul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Sporirea fluxului sanguin va îmbunătăţi aportul de vitamine, minerale şi oxigen pentru celulele organismului, contribuind la sănătatea generală.

Ceaiul de ghimbir ajută la distrugerea virusului ce provoacă răceala, herpesul şi gripa.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir

Ingrediente

o cană cu apă

1/4 linguriţă de ghimbir

1/4 linguriţă de turmeric

lapte de cocos, după gust

miere naturală

Mod de preparare

Aduceţi apa la punctul de fierbere. Adăugaţi ghimbirul şi turmericul, reduceţi focul şi fierbeţi timp de 10 minute. Adăugați laptele de cocos, apoi strecuraţi ceaiul şi adăugaţi miere după gust.

„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!