Broderii realizate pe coji de ouă. O artă neobișnuită a artistei Elizabeth Klein.

Artista franceză, Elizabeth Klein, este convinsă că o broderie obișnuită este în stare să transforme nu doar o bucată de pânză, ci și un ou de găină. Cu ajutorul acului și al aței ea transformă un astfel de material fragil precum oul de găină în adevărate opere de artă moderne.

De mai bine de 10 ani, artista practică această îndeletnicire interesantă cu multă răbdare și migală. Cu ajutorul unor panglici subțiri, colorate ea “pictează” pe suprafața oului flori și copaci, păsări și fluturi, chiar și compoziții întregi în spiritul felicitărilor de Paști, Crăciun și alte sărbători. Această tehnică de brodare este simplă, dar necesită anumite abilități și experiență, pentru a nu deteriora suprafața fragilă a oului.

Înainte să se transforme în “ouă brodate Faberge”, așa cum sunt numite în glumă lucrările realizate de Elizabeth Klein, ouăle trec prin mai multe etape de pregătire. În primul rând, artista scoate conținutul lichid din ou suflându-l prin găurile făcute cu atenție. Apoi, acoperind suprafața oului golit cu numărul necesar de găuri, care reprezintă viitoarea zonă a broderiei, ea întinde prin ele fire de ață, dantele și panglici colorate. La final artista mai decorează compoziția cu flori sau picturi în acril.

 

“Poezia pe ou” – așa sunt numite creațiile unice ale talentatei artiste franceze.

error: Content is protected !!