Când organismul vă cere ajutorul: 10 semnale importante pe care nu le puteţi ignora! Probleme şi soluţii

Organismul uman reprezintă un mecanism complex ce are o sumedenie de procese, multe dintre care funcţionează concomitent, dar independent unul de altul. Când ceva nu e în regulă în interiorul organismului, de cele mai multe ori noi simţim acest lucru. Dar există şi cazuri în care organismul ne dă anumite semnale, iar noi nu le luăm în consideraţie.

10 semne ale organismului ce nu trebuie ignorate

Piele uscată

Pielea uscată indică insuficienţă de vitamina E în organism, iar aceasta trebuie tratată neîntârziat. Pentru a readuce la normal nivelul acestei vitamine, consumaţi mai multe migdale, seminţe, varză, ulei vegetal, spanac, peşte şi ouă.

Păr şi unghii fragile

De regulă această problemă e provocată de nivelul scăzut de vitamina D şi calciu. Pentru a repara situaţia, includeţi în meniul dvs. mai multe legume, cum ar fi cartofi şi broccoli, precum şi lapte crud de vaci, chefir, iaurt şi grâu germinat.

Poftă de dulciuri

Atunci când sistemul dvs. nervos este extenuat şi are nevoie de energie, el cere multe dulciuri. Dar asta nu înseamnă că dvs. trebuie să mâncaţi imediat o prăjitură sau nişte bomboane. Recomandarea e ca în astfel de cazuri să preferaţi puţină miere de albine sau ciocolată neagră naturală.

Poftă de acru

Dacă la un moment dat vă apare o poftă puternică de mâncare acră, probabil aveţi probleme cu ficatul sau vezica biliară. Pentru a pune la punct această problemă, consumaţi mai multe lămâi şi afine.

Poftă de fructe de mare

Această poftă apare de regulă în condiţii de deficit de iod în organism. O puteţi rezolva incluzând în meniu alge uscate, ton şi cod.

Sângerarea gingiilor

Sângerarea gingiilor este adesea cauzată de insuficienţă de vitamina C. Asiguraţi-vă că organismul primeşte zilnic varză, broccoli, kiwi, fructe de pădure, roşii sau mazăre.

Poftă de mâncare sărată

Dacă aveţi mereu dorinţa de a săra exagerat mâncarea, s-ar putea să aveţi probleme cu inflamaţie sau infecţie în sistemul reproductiv sau tractul urinar.

Iritaţie, crampe la picioare, somn ineficient

Aceste probleme sunt provocate de insuficienţă de potasiu şi magneziu în organism. Pentru a ridica nivelul acestor minerale, consumaţi mai multă varză, nuci, spanac, seminţe de in, seminţe de floarea soarelui şi migdale.

Piele uscată la coate

Dacă aţi observat că pielea de la coate este peste măsură de uscată, probabil aveţi deficit de vitamina A şi C. Pentru a rezolva această problemă, adăugaţi în meniu mai mult dovleac, portocale şi caise.

Poftă de produse crude

Dacă organismul dvs. cere produse crude, îi puteţi potoli pofta cu ajutorul fructelor şi legumelor neprelucrate.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!