Când a pus această plantă mică la geam nu se aștepta să obțină așa un rezultat… O grădină foarte frumoasă!

E frumos vara la mine în curte. Îmi place enorm să admir rondurile cu flori pe care le îngrijesc an de an cu multă dragoste și pasiune. Mă simt mai bine dispusă și chiar mai fericită atunci când sunt înconjurată de culori vii și intense: de verdele peluzei și paleta multicoloră a florilor. Și iarna e frumos, în special când se așterne peste tot zăpada, dar se întâmplă să mă bucur destul de rar de asemenea priveliște.

În acest an însă am hotărât să mă înconjor de verdeață, să-mi fac o grădină frumoasă în interior, astfel încât și iarna să mă pot bucura de ea chiar și atunci când afară viscolește sau e vremea mohorâtă!

Pentru a afla câteva idei de amenajare a grădini de iarnă, parcurgeți lista de mai jos!

1. Amaryllis (crinul de cameră)

Wikimedia Commons

În această perioadă a anului, acești bulbi sunt ușor de găsit în majoritatea magazinelor de specialitate.

Ei au nevoie doar de un pic de apă și foarte multă lumină ca să crească frumos între decorațiunile sărbătorilor de iarnă!

Iar atunci când florile se ofilesc, tăiați tijele și folosiți bulbul din nou anul viitor.

2. Arborele de jad

Wikimedia Commons

Aceste plante viguroase, suculente și veșnic verzi pot trăi zeci de ani, și sunt faimoase prin faptul că nu necesită îngrijiri speciale.

Ele nu preferă prea mult soare, și vor fi absolut fericite dacă pe timp de iarnă le veți uda doar o dată pe lună.

3. Busuioc

Wikimedia Commons

Busuiocul crește rapid și din abundență, și nu are nevoie de multă îngrijire.

În plus, veți avea întotdeauna frunze proaspete la îndemână pentru rețetele dvs. preferate!

4. Rozmarinul

Wikimedia Commons

Dacă vă doriți o plantă pe care să o recoltați oricând pe parcursul anului, cumpărați o plantă mică de rozmarin în ghiveci.

Ea preferă mult soare și un minim de apă, iar frunzele aromatice pot fi colectate și uscate pentru a fi utilizate ori de câte ori aveți nevoie de ele.

Ca un bonus suplimentar, aceasta plantă vă va înfrumuseța casa cu minunatele sale flori violete.

5.Planta păianjen

Wikimedia Commons

Această plantă nu necesită multă atenție, și este, de asemenea, una dintre cele mai eficiente metode de a curăța aerul din casă, perfectă pentru persoanele care trăiesc într-un mediu urban cu un grad de poluare ridicat.

6. Aloe vera

Wikimedia Commons

Mai doriți o plantă utilă pe care să o aveți la îndemână? Este multi-funcționala aloe vera.

Frunzele sale sunt pline de un gel bogat în vitamine, care poate calma o varietate de probleme ale pielii, de la arsuri solare până la erupții cutanate.

7. Kalanchoe

Wikimedia Commons

Dacă doriți ceva care să vă lumineze casa atunci când la ușă bate depresia de iarnă, nu ați putea face mai bine decât cu ajutorul simplelor și caldelor flori de Kalanchoe.

Este de fapt o plantă suculentă, așa că nu are nevoie de multă îngrijire, iar florile sale frumoase sunt viu colorate, de la roz până la galben-portocaliu.

Și, dacă nu aveți răbdare să vă umpleți casa cu flori și verdeață, vă rugăm să împărtășiți această informație cu toți cei care au nevoie de propria lor grădină de iarnă!

error: Content is protected !!