Ce flori trebuie să plantezi pentru a avea o grădină de poveste la începutul verii!

Fiecare grădinar își dorește să aibă cea mai frumoasă grădină de flori cât mai devreme. În aceste articol vă vom spune anumite sfaturi pentru a atinge acest scop.

Pentru a avea o grădină de poveste la începutul verii, trebuie să plantați semințele deja în luna aprilie. De asemenea, trebuie să alegeți corect plantele și să pregătiți răsadurile pentru plantare. Nu toate florile pot fi crescute din răsaduri, deoarece dacă sunt răsădite în solul din grădină, pur și simplu se ofilesc.

Puteți crește, încă din luna aprilie, răsaduri de flori anuale, care nu se tem de înghețuri. Dacă sunt răsădite și îngrijite corect, veți avea niște flori minunate foarte curând.

Plantele anuale care pot fi plantate în sol în luna aprilie

Unele plante anuale rezistente la înghețuri pot fi plantate la începutul lunii aprilie.

— Albăstrele

— Iberis

— Linaria

— Mărărițele

— Gălbenelele

Aceste plante pot fi plantate cu succes la mijlocul lunii aprilie. Avantajul acestora este că perioada lor de vegetație este foarte scurtă. Astfel, la începutul verii vă veți putea bucura de flori aromate și colorate.

Plante ce pot fi plantate la mijlocul lunii aprilie

— Dalii

— Hortensii

— Crizanteme

— Delphinium anual

În mijlocul verii puteți planta din nou aceleași plante, respectiv vă veți putea bucura mai mult timp de florile acestor, chiar până la primele înghețuri.

Plantele care se plantează la sfârșitul lunii aprilie

— mac

— matiolă

— Reseda

— galbenelele

— Alyssum

— degeței

— nalbă

— lupin

— Liatris

— violă

Specialiștii în florărie recomandă ca semințele mari să fie puse la încolțit puțin, acoperindu-le cu o pânză umedă pentru câteva zile.

Dacă se plantează direct în sol, există riscul ca acestea să piară. Astfel, nici jardinierele nu vor fi uniforme.

Florile vor răsări și vor crește bine dacă vor fi respectate condițiile de plantare. Solul trebuie afânat foarte bine și udat din plin. Dacă doriți să plantați împreună flori anuale și perene, atunci trebuie să afânați pământul nu mai adânc de 6-8 cm pentru a nu le afecta rădăcinile. Nu faceți șanțuri prea adânci, ele trebuie să corespundă mărimii semințelor. Pentru cele mai mici până la 2 cm, pentru cele mai mari până la 5 cm.

Trebuie să aveți în vedere că nu toate semințele vor răsări. De aceea semințele trebuie să fie o dată și jumătate mai multe decât cantitatea calculată. Dacă au răsărit prea multe, puteți să le răriți sau să le răsădiți. Nu uitați să respectați distanța necesară între rânduri. Aceasta trebuie calculată în funcție de distanța plantei mature.

Pentru a forma o jardinieră frumoasă, cel mai bine este ca plantele să se plantate în cuiburi.

Puneți câte 7-8 semințe mici, 4-5 medii și 2-3 mari. Acest fel de plantare va fi mai greu de îngrijit. Acoperiți parcela plantată cu folie de polietilenă, iar când vor apărea primele frunzulițe, scoateți folia. Rărirea florilor se face când apar primele frunze, iar dacă plantele nu încurcă una alteia, atunci puteți să le lăsați să înflorească pentru a crea un mic buchețel.

Udarea florilor se face după necesitate, iar dacă plantelor le place apa, atunci se udă mai des. De obicei, ele se udă conform recomandărilor de pe ambalaje.

error: Content is protected !!