Ce se întâmplă cu creierul în timpul tricotării? Iată de ce ești norocoasă dacă poți tricota!

Dacă puteți tricota și faceți acest lucru din plăcere și cu regularitate, înseamnă că sunteți norocos! Toți neurologii susțin că tricotarea este un gen de yoga pentru creier, cea mai bună profilaxie a diferitelor patologii ale creierului… Eu nu pot tricota, dar probabil voi începe să învăț neapărat. Citiți până la urmă acest articol și veți fi încântați de ceea ce veți afla…

Iată ce se întâmplă dacă tricotați în fiecare zi!

1. Starea psihică se îmbunătățește, soluționarea problemelor psihologice va solicita mai puține resurse sufletești.

2. Atenția și concentrarea vor deveni însoțitorii permanenți ai dvs.

3. Dezvoltarea mișcărilor mărunte vă permite să faceți lucruri complicate prin gospodărie pe care nu le puteați face anterior.

4. Se dezvoltă capacitățile creative și veți fi bucuroși de rezultatele imprevizibile.

5. Autoaprecierea va atinge noi niveluri. Vă veți simți mândră de articolele pe care le-ați confecționat și încrederea în sine vă vor face să vă simțiți importantă.

6. O cale simplă de antrenare a răbdării și a sârguinței este tricotarea. Nimeni nu vă va dezechilibra!

7. Se va îmbunătăți memoria, iar creierul va funcționa mult mai repede.

„Când doctorul de 37 de ani Alois Alzheimer a intrat în salon. Augusta Deter lua prânzul șezând într-un fotoliu mare.

– Cum vă numiți? – a întrebat medicul.

– Augusta, – a răspuns femeia.

– Numele?

– Augusta, – a repetat pacienta puțin confuză, – se pare.

Pe farfuria din fața doamnei Deter de 51 de ani era friptură de carne de porc cu conopidă.

– Ce mâncați? – a întrebat Alzheimer .

– Spanac, – a spus Augusta Deter.

– Dar ce faceți în acest moment? – a precizat medicul.

– Cartofi.”

Acest dialog a fost înregistrat cuvânt în cuvânt de medicul Alois Alzheimer în 1901. În acele timpuri medicina nu putea explica această stare printr-o singură noțiune. Mult mai târziu această boală a fost numită Alzheimer. După moartea pacientei medicul a cercetat creierul ei. La autopsie s-a depistat că structura microscopică a creierului este grav deteriorată.

Legăturile neuronale erau pătrunse de niște fibre necunoscute care distrugeau celulele creierului. Acumularea acestora nu a fost cercetată anterior. Medicul a caracterizat această stare drept „o boală specifică a cortexului cerebral.” Atunci când cercetările altor neurologi au confirmat această patologie, boala a fost numită Alzheimer.

Astăzi boala Alzheimer afectează 40% dintre persoanele mai în vârstă de 75 de ani. Până la 60 de ani simptomele acesteia nu se observă, dar poate progresa foarte rapid și se transmite genetic în 100% de cazuri. Practic toate cercetările moderne demonstrează că profilaxia bolii încetinește apariția ei și diminuează simptomele.

Nu este vorba despre medicamente, dar de schimbarea obiceiurilor, efectuarea activităților fizice și antrenarea creierului cu muncă intelectuală. Persoanelor din grupul de risc li se recomandă să tricoteze. Eficacitatea acesteia este mult mai mare decât în cazul jocului de cuvinte încrucișate. Este dovedit științific!

Tricotare și coreștare

Hainele tricotate devin din ce în ce mai moderne. Majoritatea vedetelor, și nu doar femei, dar și bărbați nu se rușinează să apară în public cu andrelele sau croșeta. Nu este doar un simplu hobby, tricotarea este recomandată vedetelor de la Hollywood pentru a face față stresului și pentru a menține un nivel înalt de intelect.

Julia Roberts este în capul listei meșterițelor vedete. Ea nu ezită să apară în public în hainele tricotate de ea. Pe platourile de filmare ea tricotează mereu și chiar creează noi tendințe în modă.

Iată p altă actriță care s-a îndrăgostit de tricotare. Ea dăruiește celor dragi lucruri confecționate de ea.

Una dintre vedete poartă foarte des haine tricotate chiar de ea. Tricotarea o ajută să se relaxeze și să-și adune gândurile.

Sarah Parker a spus în mai multe interviuri că tricotarea o ajută să treacă timpul mai repede și o calmează. Căciulițele tricotate de Sarah în public îi inspiră pe fanii ei să aleagă același mod de relaxare.

Bărbații, de asemenea, pot tricota și nici nu ascund hobby-ul lor preferat.

Tricotarea devine tot mai populară. Lucrurile tricotate nu sunt doar frumoase și neobișnuite, dar și o relaxare pentru mâini și creier.

Recomandările echipei

Dacă nu aveți un fond genetic bun și credeți că sunteți predispus la boli neurologice sau pur și simplu vă faceți griji ca să nu deveniți o povară pentru copii la bătrânețe, atunci respectați aceste sfaturi pe care le recomandă universitățile de medicină din lume.

1. Plimbări pe jos

Mergeți pe jos cel puțin 2 km pe zi. Mersul crește cantitatea de materie cenușie în creier.

2. Dansați

Dansul reduce riscul apariției primelor simptome mai bine decât orice altă activitate fizică!

3. Alimentația

Consumați produse bogate în antioxidanți. Dieta creată de Centrul de medicină al Universității Rush din Chicago scade riscul bolii Alzheimer cu 53%! Aceasta permite consumul a 10 alimente – verdețuri, legume, nuci, fructe de pădure, fasole, cereale integrale, pește, pui, ulei de măsline și vin. Este strict interzis carne roșie, unt și margarină, cașcaval, dulciuri și deserturi, mâncare prăjită și fast-food. Rețineți, legumele trebuie să constituie 40% din alimentație.

4. Condimente în loc de sare și zahăr

Adăugați condimente în mâncare pentru a-i da gust și a reduce cantitatea de sare și zahăr din mâncare. Curry și turmeric conțin antioxidantul curcumin care scade riscul de îmbolnăvire de Alzheimer, cancer, artroză și depresie.

5. Evitați singurătatea

Susținerea psihologică este foarte importantă, în special comunicarea cu persoanele apropiate. La orice vârstă vă puteți face prieteni, aceștia vă vor ajuta să treceți mai ușor pentru probleme. Organizați diferite întâlnire cu persoane care au aceleași interese, invitați musafiri, faceți alte activități care vă relaxează. Toate acestea vă vor face să uitați de gândurile negative și să vă concentrați mai bine.

6. Activități intelectuale

Lectură, jocuri de masă, cântare la instrumente muzicale, tricotare, cuvinte încrucișate, pictură… Dacă veți face câteva dintre aceste activități în fiecare săptămână, se vor formar noi celule în creier și se vor restabili legături dintre ele.

„Chiar și persoanele care au fost purtătoare de gene legate de boala Alzheimer, au amânat dezvoltarea bolii aproape cu zece ani dacă au avut activități intelectuale de-a lungul vieții.”

Bolile neurologice pot fi prevenite. Multe personalități ne-au dovedit acest fapt. Desigur, bunicile noastre știau că tricotarea nu înseamnă doar confecționare de haine, dar este o artă și un medicament în același timp.

Chiar de azi voi începe să tricotez.

error: Content is protected !!