Cu acești bolțari puteți construi o casă în câteva ore fără ciment

Pentru unele persoane casa proprie este un lux. Fie din motive financiare, fie din alte motive aceastea nu își permit să locuiască separat. Unii arhitecți s-au gândit mult la modul în care ar putea construi case ieftine și rezistente. Iată că le-a reușit. Ei au inventat niște bolțari care ne amintesc de constructorul LEGO. Este o idee genială.

Problema locuințelor este actuală în toată lumea, iar inginerii și arhitectorii încearcă să găsească soluțiile potrivite. Vă prezentăm în continuare un proiect genial. Probabil merită Premiul Nobel!

Noile tehnologii în construcții trebuie să fie accesibile ca preț pentru a ajuta cât mai multe persoane să poată avea propria locuință.

Noile tehnologii în construcții

Compania mexicană Omega și arhitectorul Jorge Capitan a elaborat un produs ideal pentru a rezolva problema deficitului de locuințe. Acești bolțari au o formă deosebită și seamănă cu piesele unui puzzle.

Dacă construiți o casă din acești bolțari, atunci timpul de construcție se reduce cu 50%. Datorită formei lor funcționale, casa poate fi construită și de un copil. Nu necesită efort suplimentar și nici nu trebuie să puneți ciment pe fiecare bolțar, ci doar trebuie să umpleți spațiile special prevăzute.

Bolțarii sunt confecționați cu orificii speciale pentru cabluri, care facilitează aranjarea acestora. Scopul principal al acestui proiect este crearea unei tehnologii progresive, datorită căruia vor putea fi asigurați cu locuințe și persoanele social vulnerabile.

Specialiștii planifică crearea diferitelor texturi și culori pentru accești bolțari minune. Câteva uzine din Mexic deja au înaintat demersuri pentru a obține dreptul de a-i produce în număr mare.

Iată cum are loc procesul de construcție. Pereții casei se ridică foarte repede. Deși sunt departe de domeniul construcțiilor, îmi place mult această invenție.

Pentru mai multe detalii priviți acest video.

Problema lipsei de locuințe va fi rezolvată foarte repede cu astfel de bolțari.

error: Content is protected !!