Cum curăţăm petele şi rugina de pe cadă

Multă lume cunoaşte ce este rugina şi cât de greu se elimină.

În acelaşi timp sunt necesare măsuri imediate pentru a rezolva această problemă, deoarece odată cu trecerea timpului petele sunt tot mai greu de eliminat.

În loc să cumpăraţi chimicale scumpe şi dăunătoare, puteţi folosi nişte ingrediente pe care le are orice gospodină în bucătăria sa: oţet de vin şi sare.

Această soluţie este foarte puternică şi eficientă şi vă va ajuta să eliminaţi petele şi rugina de pe cada dvs.

Turnaţi 100 ml de oţet de vin într-o sticlă şi adăugaţi puţină sare (proporţia este: 1 lingură la 50 ml de oţet). Apoi încălziţi amestecul în cuptorul cu microunde sau pe aragaz până la temperatura de 60-70 de grade. Aplicaţi soluţia cu o cârpă moale peste locurile afectate şi frecaţi încet. După 15-20 de minute puteţi spăla cada cu apă caldă.
Este o procedură foarte eficientă dacă o faceţi la timp. Dacă petele sunt vechi şi efectul se lasă aşteptat, repetaţi procedura câteva zile la rând până la eliminarea lor completă.

Este o metodă sigură şi naturală de a îndepărta petele şi rugina de pe cadă.

Cât priveşte agenţii chimici, îi puteţi înlocui cu acid hidrocloric obişnuit.

Înainte de a aplica acest acid în locurile afectate, acoperiți toate suprafeţele cromate cu pungi de polietilenă.

Turnaţi acidul peste petele de pe cadă şi lăsaţi pentru circa o oră, apoi clătiţi bine cu jet de apă.

Este important să reţineţi că atunci când curăţaţi suprafaţa căzii, nu trebuie să utilizaţi bureţi aspri sau cârpe cu suprafaţă abrazivă, căci astfel se distruge stratul de protecţie al emailului.

error: Content is protected !!