Cum deblochezi nervul sciatic: 2 moduri simple de a scăpa de durere

De regulă termenul “sciatica” presupune reducerea elasticităţii şi flexibilităţii muşchilor părţii dorsale a piciorului. Adesea acest fapt e legat de rigidizarea muşchilor caracteristică vârstei, care poate începe chiar de la 30-35 de ani.

Tratamentul convenţional presupune diagnosticul şi consumul medicamentelor corespunzătoare. Dar ar fi bine să nu vă limitaţi la luarea preparatelor analgezice. Dacă în timpul tratamentului veţi practica nişte exerciţii simple de întindere a muşchilor, veţi uita în scurt timp de senzaţia de durere!

Exerciţii împotriva sciaticii

Exerciţiile de întindere vă pot acorda un ajutor esenţial, căci ele ameliorează inflamaţiile şi uşurează astfel durerea. Bineînţeles la început efortul va fi însoţit de unele dureri, de aceea faceţi excerciţiile fără grabă, accentuând întinderea odată cu expiraţia.

1. Culcaţi-vă pe o suprafaţă dreaptă, îndoiţi în genunchi piciorul care vă doare şi începeţi să-l trageţi încet spre umăr. Când veţi simţi întindera muşchilor, străduiţi-vă să menţineţi poziţia pentru 30 de secunde. Îndreptaţi piciorul, faceţi o mică pauză şi repetaţi exerciţiul de încă 2 ori.

2. Tot din poziţie culcat îndoiţi în genunchi ambele picioare şi trageţi-le spre piept, fără a dezlipi bazinul de sol.

Încrucişaţi picioarele ca în imaginea de mai jos şi, apucând piciorul sănătos cu ambele mâini, trageţi-l spre piept. Menţineţi poziţia timp de 30 de secunde, după care reveniţi la poziţia iniţială. Repetaţi exerciţiul de încă 2 ori cu mici pauze.

Reţineţi că mişcarea este cel mai sigur tratament pentru sciatică, oricât de ciudat ar suna. În acest fel se stimulează circulaţia sangvină, se pun în mişcare muşchii şi se accelerează astfel însănătoşirea.

Cunoaşteţi şi alte exerciţii împotriva acestor dureri neplăcute?

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!