Cum să combini corect poșeta cu pantofii: 18 exemple elegante!

O combinare nereuşită a pantofilor cu gentuţa, care să nu armonizeze între ele sau cu aspectul dvs. general, pot avea un impact nefericit chiar dacă aţi ales cea mai frumosaă îmbrăcăminte. Există oare nişte reguli pentru a combina ideal gentuţa cu încălţămintea?

Perioada în care gentuţa de o culoare cu pantofii era considerată o alegere reuşită a rămas în trecut. Astăzi puteţi valorifica imaginaţia şi s-ar părea că se poate combina aproape orice. Şi totuşi există nişte reguli universale pentru a obţine un aspect armonios şi elegant.

Bineînţeles că aici vorbim doar de nişte recomandări, nu de legi obligatorii. Unica lege pe care am putea-o menţiona este că totul trebuie să fie la locul său – combinaţia mai festivă o folosim pentru ieşirile serale, una mai simplă va fi pentru atmosfera cotidiană.

1. După culoare

Combinarea gentuţei cu pantofi de aceeaşi culoare se poate face pentru costume monocrome sau pentru un look în stil retro. Pentru a combina accesorii de aceeaşi culoare, unul din ele trebuie să fie monocrom, celălalt să fie multicolor. Oricând puteţi alege una din nuanţele gentuţei multicolore pentru a alege pantofi de această culoare.

În exemplele de mai jos veţi vedea nişte combinaţii foarte reuşite din punct de vedere cromatic. Nu este neapărat să căutaţi o identitate completă a culorilor, e suficient să optaţi pentru nişte nuanţe asemănătoare sau complementare.

 

2. După imprimeu

Foarte reuşite sunt combinaţiile în care un accesoriu are imprimeu, iar al doilea e monocrom. De asemenea puteţi opta pentru imprimeuri atât pe pantofi, cât şi pe gentuţă, dar în acest caz culorile imprimeurilor trebuie să fie din aceeaşi gamă.

Pentru a evita excesul de detalii, reţineţi că motivele florale de pe un element se combină foarte bine cu motive geometrice pe celălalt. Dacă gentuţa şi pantofii au un imprimeu asemănător, atunci ele trebuie să difere ca dimensiune sau ca nuanţă.

3. După textură

În privinţa texturii este valabilă aceeaşi regulă: un singur element trebuie să fie dominant. Spre exemplu dacă şi gentuţa, şi pantofii vor avea suprafaţă lucioasă, aspectul va fi destul de vulgar. Mult mai potrivită ar fi combinarea unui element lucios cu altul din piele sau piele întoarsă. Gentuţele şi pantofii de textura cauciucului se potrivesc bine cu suprafeţele textile şi cele din piele întoarsă.

4. După ornamente

Dacă aveţi nişte accesorii pompoase la gentuţă, pantofii trebuie să fie la rândul lor foarte modeşti. În acest fel efectul accesoriului va fi mai puternic. Totodată puteţi folosi accesorii complementare, cum ar fi cele din imaginea nr. 3, unde perla de pe balerini se potriveşte perfect cu bulinele de pe gentuţă.

5. După design

Unul din cele mai simple şi elementare principii de combinare a pantofilor cu gentuţa este după design. Cel mai armonios vor arăta pantofii şi gentuţa cu forme rotunjite şi viceversa – o gentuţă cu forme stricte se va combina cel mai bine cu nişte pantofi cu linii clare.

6. După stil

Bineînţeles astăzi a devenit la modă să combini diferite stiluri în acelaşi look. Dar acest trend nu va rezista niciodată în faţa unei combinaţii clasice de acelaşi stil. De ce nu aţi apela la un stil gingaş marin sau la chic bohemian? Stilurile clasice vor fi mereu apreciate, iar asta vă va ajuta să vă creaţi un aspect propriu, individual.

Vă dorim să arătaţi mereu excelent!

error: Content is protected !!