Cum să faceți o mini grădină de poveste pentru un confort sufletesc deplin

Mini grădina în sticlă este numită terrarium. Aceasta reprezintă un vas transparent cu plante în interior. O astfel de grădină în miniatură nu necesită prea multă îngrijire, de aceea se potrivește de minune pentru cei care nu dispun de timp pentru îngrijirea plantelor, precum și pentru începători.

Dacă aveți dorință și imaginație, atunci veți face o capodoperă vie rapid și simplu. Perfect-ask.net vă prezintă pașii de efectuare a unei astfel de grădini.

Alegerea recipientului de sticlă

© hobbylobby.com © tukangkebunkulim.com © blog.t2tea.com

Recipientul trebuie să fie suficient de adânc pentru rădăcinile plantelor. Puteți cumpăra unul nou sau puteți folosi unul mai vechi pe care trebuie să-l curățați.

Pentru crearea terrariumului se potrivește orice recipient de sticlă, cum ar fi:

acvariu pentru pești

vază

ceainic

farfurie

plafonul unei lămpi

pahar

sticlă

diferite recipiente pentru creșterea plantelor

Alegerea plantelor potrivite

© bhg.com © mrs-ferguson.blogspot.com © brit.co © prettyhandygirl.com

Practic orice plantă nepretențioasă poate fi folosită în această grădină. Alegeți câteva plante cu același caracter care vor putea crește împreună. Plantele clasice pentru mini grădini sunt plantele suculente, ferigile, mușchii, cactușii și altele.

Plante potrivite pentru mini grădini

© artgarden.bg

Obiecte necesare

© violentlydomestic.com

Cele necesare pentru aceste grădini le veți găsi în orice magazin de plante sau magazin universal.

Aveți nevoie de

— Compost. Alegeți unul ușor cu o cantitate mare de drenaj și adaos de mușchi de baltă.

— Pietriș. Dacă puneți la fundul recipientul niște pietriș acesta va asigura un bun drenaj. Dacă îl puneți deasupra va da un aspect elegant grădinii.

— Cărbune activat. Dacă recipientul nu are găuri pentru drenaj, atunci adăugați câteva bucăți de cărbune activat. Este o condiție obligatorie.

— Mușchi. Un strat de mușchi este foarte util pentru terrarium, deoarece este ca un burete care absoarbe surplusul de apă.

— Instrumente pentru răsădirea plantelor, mănuși și pâlnie.

— Decorațiuni. Puteți folosi: pitici de ceramică, scoici, pietricele, statui mici sau decor pentru acvariu.

Crearea terrariumului

© crateandbarrel.com

— Spălați recipientul de sticlă. Dacă recipientul a fost folosit anterior, atunci spălați-l cu apă cu săpun și uscați-l.

— Adăugați drenaj. Amestecați pietrișul cu mai mult cărbune activat. Puneți la fundul recipientului un strat de 2.5 cm.

— Adăugați un strat de mușchi. Aceste strat nu va permite pământului să cadă printre pietre, totodată va absorbi surplusul de apă.

— Puneți compost. În funcție de mărimea terrariumului și lungimea rădăcinilor plantelor, veți pune un strat de 5-8 cm. Apăsați puțin pământul pentru a scoate bulele de aer și să nivelați suprafața.Faceți mici gropițe unde vor fi puse plantele.

— Puneți plantele. Scoateți planta din recipientul anterior, scuturați surplusul de pământ și puneți-o cu atenție în locul necesar. Apăsați ușor pământul în jurul plantei. Repetați aceeași procedură cu celelalte plante.

— Adăugați decorațiuni. Puteți folosi mușchi, pietricele, scoici sau statui mici pentru crearea unei compoziții unice.

— Udați plantele. Turnați puțină apă în mini grădină, va fi suficient.

Îngrijirea terrariumului

© gardeners.com

Udați plantele. Dacă grădina dvs este într-un recipient deschis, atunci udați periodic plantele. Udați-le la un interval de o dată la una sau două săptămâni. Plantele suculente și cactușii pot fi udați o dată în lună.

Mențineți sănătatea plantelor. Dacă ați observat anumite boli, eliminați-le imediat. De asemenea, trebuie să curățați plantele de florile uscate.

Aerisiți grădina. Dacă terrariumul dvs este închis, atunci periodic trebuie să-l deschideți pentru aerisire. Aceste lucru nu este obligatoriu, însă este recomandat în cazul în care apare condensul.

error: Content is protected !!