Cum să ieșiți viu din mașina care se scufundă: și-a amintit la timp acest sfat!

Aflarea într-o mașină care se scufundă este o scenă din filmele de groază în care nici dușmanului nu-i dorești să fie. Astfel de cazuri se întâmplă destul de rar, dar totuși fiecare șofer trebuie să cunoască cum să procedeze în asemenea cazuri.

Cum să procedați în caz de accident rutier

1. De îndată ce realizați că automobilul intră în apă, decuplați centura! Acest truc vă va ajuta să economisiți timp prețios.

2. Puteți ieși pe ușă dacă apa nu a ajuns la nivelul scaunului. Dacă însă deja a ajuns, cel mai probabil ușa se va bloca.

3. Dacă s-a blocat ușa, va trebui să ieșiți pe geam. În nici un caz să nu încercați să spargeți parbrizul: nu pierdeți timpul! Această sticlă este confecționată din materiale rezistente. Geamurile laterale pot fi sparse, însă să nu încercați cu pumnul sau piciorul. Folosiți un obiect ascuțit. Loviți în centrul geamului. De îndată ce apa va începe să intre în interiorul mașinii, inspirați adânc și ieșiți din mașină.

4. Dacă nu ați reușit să spargeți fereastra, nu disperați. Mai aveți șanse de salvare. Încercați să deschideți ușa, așteptând până se umple habitaclul cu apă. Specialiștii spun că ușa se deschide mai ușor atunci când asupra ușii acționează aceeași presiune și din exterior și din interior (adică atunci când habitaclul mașinii este umplut cu apă).

5. Dacă ați ieșit din automobil, înotați în direcția bulelor de aer, astfel vă veți orienta mai ușor.

Țineți minte, doar autocontrolul și exactitatea acțiunilor vă va ajuta să ieșiți din această situație periculoasă. Cu cât panica este mai mare, cu atât este mai mică probabilitatea de a supraviețui.

Fiți atenți la drum, stimați șoferi!

error: Content is protected !!