Cum se coase un cearșaf cu elastic! Chiar și cei care nu se pricep la croitorie se vor descurca!

Astăzi tot mai multe persoane preferă să doarmă pe paturi, decât pe canapele. Lenjeria de pat este foarte importantă pentru un somn confortabil și liniștit. De aceea trebuie să o alegem corespunzător. De multe ori putem să ne trezim dimineața cu cearfașul șifonat sub noi. Pentru a rezolva acest disconfort ne vin în ajutor cearșafurile cu elastic.

Dacă faceți parte dintre persoanele care nu suportă cutele sau cearșafurile șifonate, atunci Perfect-ask.net vă propune o soluție ideală – confecționarea manuală a cearșafului cu elastic.

Cum să coaseți un cearșaf cu elastic

Aveți nevoie de

— țesătură
— mașină de cusut și ață
— centimetru
— foarfece
— ace de siguranță
— ace gămălie
— elastic pentru lenjerie cu lățimea de 0.5 cm

Tehnica de coasere

1. Măsurați cu centimetrul lungimea, lățimea și înălțimea saltelei. Puteți folosi un cearșaf obișnuit. În acest caz măsurați doar înălțimea saltelei.

2. Croiți țesătura corespunzător mărimilor. O parte a țesăturii trebuie să fie egală cu lățimea saltelei plus înălțimea dublă plus 20 cm pentru pliere (câte 10 cm pentru fiecare margine). Altă parte trebuie să fie egală cu înălțimea dublă plus 20 cm.

Tiparul poate varia în funcție de parametrii patului și ai saltelei. Iată formula:

— lățimea+(înălțimea x 2) + 20 cm
— lungimea + (înălțimea x 2) + 20 cm

3. Pe partea exterioară a țesăturii măsurați de la colț înălțimea saltelei + 20 cm. Faceți un semn.

De la semn măsurați în interior înălțimea saltelei + 20 cm.

Trageți o linie care unește cele două semne și încă o linie de la ultimul semn la marginea țesăturii. Veți obține un păstrat.

4. Tăiați pătratul după liniile trasate. Repetați procedeul pentru fiecare colț.

5. Îndoiți marginile tăiate ale fiecărui colț și uniți-le. Fața țesăturii trebuie să fie în interior.

6. Fixați locurile unde s-au unit cu ace gămălie. După care coaseți-le la mașina de cusut cu o lățime de 1 cm.

7. Continuați să coaseți îndoind marginile țesăturii cu 1.5 cm. Dacă folosiți un cearfaș mai vechi atunci treceți peste această etapă.

8. Îndoiți marginile cu încă 1.5 cm și fixați-le. Coaseți-le pe perimetru. Lăsați la fiecare colț (la 20 cm de la cusătura colțului) o porțiune necusută cu lățimea de 2.5 cm. Prin aceste porțiuni veți trece elasticul.

9. Tăiați 4 bucăți de elastic cu lungimea de 35-40 cm. Introduceți o bucată într-un colț al cearșafului și fixați-l.

La celălalt capăt pune-ți un ac de siguranță pentru a fi mai ușor de trecut prin țesătură. Treceți elasticul la celălalt capăt și trageți-l pentru a se forma cute. Fixați elasticul la cel de-al doilea orificiu.

10. Coaseți elasticul din ambele părți de la colțul cearșafului. Pune-ți și coaseți bucățile de elastic în fiecare parte a cearșafului.

11. Cearșaful trebuie să arate astfel după coaserea elasticului.

Deja ați învățat cât de simplu este să coaseți un cearșaf cu elastic și puteți coase câte unul pentru fiecare set de lenjerie de pat.

Cu un astfel de cearșaf veți dormi mai liniștiți.

error: Content is protected !!