Cum se îngrijesc corect bijuteriile: recomandări foarte utile pentru toți deținătorii acestora!

Ca bijuteriile să aibă o viaţă îndelungată şi să fie mereu în formă, trebuie să le îngrijiţi cu atenţie şi să le protejaţi de influenţa negativă a mediului înconjurător, dar şi să le curăţaţi din când în când.

Echipa noastră a selectat pentru cititori cele mai importante recomandări în ce priveşte păstrarea şi curăţarea bijuteriilor. Dacă aveţi bijuterii acasă, vă vor prinde bine acest sfaturi.

Cum se curăţă bijuteriile

Recomandări generale

1. Când faceţi curăţenie în casă, scoateţi bijuteriile de pe corp, căci pe suprafaţa lor pot ajunge detergenţi şi alte substanţe nocive. De asemenea se recomandă să le scoateţi atunci când faceţi băi cu uleiuri esenţiale.

2. Atunci când scoateţi bijuteria şi o puneţi la păstrat, ştergeţi-o bine cu o bucată de piele întoarsă sau flanelă până devine complet uscată.

3. Păstraţi bijuteriile într-un loc uscat.

Cum se curăţă aurul

1. Dacă utilizaţi creme în componenţa cărora intră mercurul sau săruri pe baza acestuia, aveţi grijă ca astfel de creme să nu intre în contact cu bijuteriile din aur. Altfel pe acestea s-ar putea să rămână pete albe.

2. Bijuteriile din aur vor fi şi mai strălucitoare dacă le veţi ţine puţin în apă îndulcită.

3. Pentru a curăţi obiectele din aur, spălaţi-le bine în soluţie de săpun, apoi clătiţi-le şi lăsaţi-le să se usuce.

4. De asemenea bijuteriile poleite cu aur pot fi curăţate cu ajutorul oţetului. Înmuiaţi o bucată de pânză în oţet şi ştergeţi bijuteria, apoi clătiţi-o cu apă şi lăsaţi-o la uscat. În mod asemănător puteţi utiliza albuş de ou.

Cum se curăţă argintul

1. Pentru curăţarea obiectelor din argint de petele întunecate, aşezaţi-le într-un amestec de 1/2 de pahar de apă fierbinte şi 3-4 picături de amoniac. Scoateţi-le când soluţia se va răci şi ştergeţi-le cu grijă.

2. Asemenea aurului, argintul poate fi curăţat cu ajutorul oţetului. Puneţi bijuteriile pentru 30 de minute într-un amestec de apă şi oţet în proporţie 2:1. De asemenea bijuteriile din argint pot fi curăţate aplicând bicarbonat de sodiu cu ajutorul unei periuţe de dinţi.

3. O altă metodă ar fi curăţarea argintului cu ajutorul foliei de aluminiu.

Păstrarea şi curăţarea pietrelor scumpe

1. Ametistul, perla, turcoazul şi topazul se decolorează sub acţiunea razelor solare. Păstraţi aceste pietre într-un loc întunecos.

2. Toate pietrele scumpe, fără excepţii, trebuie protejate de schimbări bruşte de temperatură.

3. Nu folosiţi pasta de dinţi sau alte materiale abrazive pentru a curăţa pietrele scumpe.

4. Cel mai bine este să încredinţaţi curăţarea acestora unui profesionist.

Dacă le veţi îngriji corect, bijuteriile dvs. vă vor bucura încă mult timp!

error: Content is protected !!