Curăță tigaia murdară fără să freci, fără să depui efort și fără să folosești chimicale

Chiar dacă nu ne place trebuie să o facem. Este vorba de spălatul vaselor. Bucuria de pe urma gătitului scade atunci când ne pomenim în fața unui teanc de farfurii murdare și în special în fața unei cratițe sau tigăi care trebuiesc curățate mai cu inimă pentru a scăpa de grăsimea și murdăria de pe ele.

Deși mulți dintre noi suntem conștienți că trebuie să purtăm mănuși de protecție de fiecare dată când spălăm vasele, puțini sunt cei care respectă această regulă. Fie că nu le avem tot timpul la îndemână, fie că ne simțim neîndemânatici cu ele. Pe lângă faptul că ne simțim epuizați de la frecatul tigăii îmbâcsite, de asemenea și pielea delicată a mâinilor are de suferit din cauza detergenților de vase agresivi.

Din fericire, există un truc simplu care ne poate ajuta să curățăm vasele rapid, fără mult efort și fără să afectăm pielea mâinilor. Pentru acest truc avem nevoie doar de două ingrediente naturale: sare și oțet din vin.

Așadar, luăm tigaia murdară și o punem în chiuvetă cu fundul în sus. O acoperim cu un praf de sare și turnăm oțet din vin alb peste ea. Lăsăm amestecul să acționeze timp de 15 secunde. Apoi, cu ajutorul unui burete îmbibat în oțet frecăm fundul tigăii. Voila! Tigaia arată ca nouă.

error: Content is protected !!