Dacă aveți dureri de genunchi (sau cunoașteți pe cineva care are), trebuie să încercați asta!

Dacă aveți dureri de genunchi, știți cât de debilitant poate fi acest lucru. Starea de sănătate a genunchilor este crucială pentru calitatea vieții, și din păcate, Centrul pentru Controlul Bolilor a afirmat că la vârsta de 85 ani, 50% dintre toți oamenii vor avea artrită în genunchi. Iar dacă nu aveți dureri de genunchi, cel mai probabil cunoașteți pe cineva care are. Fie că este vorba despre dvs. sau un prieten, trebuie să aruncați o privire peste acest exercițiu de întindere. Făcând această întindere simplă cu un prosop obișnuit, vă puteți ușura durerea de genunchi și ajuta la protejarea genunchilor pentru totdeauna! Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a vedea cât de ușor este.

Pentru a începe, veți avea nevoie de un prosop de față sau de bucătărie.

Împăturiți prosopul în jumătate și așezați-vă pe un scaun sau o canapea – undeva unde vă puteți relaxa piciorul. Lipiți prosopul în spatele genunchiului, cât mai adânc în articulație, apoi îndoiți ușor genunchiul în sus astfel încât piciorul să se poate sprijini pe suprafața scaunului sau a canapelei.

În cele din urmă, veți cuprinde ușor cu mâinile tibia și veți smuci un pic. Cu ajutorul prosopului și a acestei mișcări, veți crea spațiu în interiorul articulației genunchiului și veți scăpa de unele dureri! Acest exercițiu de întindere făcut în mod regulat va ajuta la menținerea genunchiului sănătos și fără durere pentru tot restul vieții dvs.

Ce părere aveți despre această întindere?

„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist„.

error: Content is protected !!