Dacă câinele tău se comportă astfel, aceasta poate însemna doar un lucru… Un prieten devotat care este capabil să iubească.

Ce bine ar fi să înțelegem ce gândesc animalele noastre de companie. Am fi aflat o mulțime de lucruri noi, interesante și utile (inclusiv și despre noi). Animalele noastre de companie ne-ar putea spune despre starea lor de spirit, despre dorințele și visele lor. Dar, din păcate, tot ce putem face este să le urmărim comportamentul și să învățăm în mod constant pentru a-i înțelege pe prietenii noștri patrupezi (bipezi, zburătoare, târâtoare, etc).

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Un prieten devotat care este capabil să iubească. Și totuși, în ce mod câinii și manifestă dragostea lor față de stăpânii lor? Vă prezentăm 10 dovezi care indică faptul că animalul dvs. vă iubește la nebunie.

1. Privitul direct în ochi

Dacă câinele dvs. vă privește direct în ochi, înseamnă că el vă “îmbrățișează”. Atunci când vă jucați cu câinele, îl neteziți, în organismul lui este eliminată oxitocină – un hormon care leagă emoțional toate mamele de copiii lor nou-născuți. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ajungeți acasă și să vă “holbați” insistent la câine. El va crede că e ceva în neregulă, și pur și simplu va pleca din fața dvs. Totul trebuie să fie natural.

2. Căscați împreună

Toată lumea știe că căscatul este un proces molipsitor. Dar știați că acest lucru este valabil nu numai pentru oameni? Și câinii, care sunt predispuși genetic să înțeleagă oamenii, de asemenea, cască, în cazul în care stăpânii lor cască.

3. Se sprijină de dvs. 

Uneori, câinele se cuibărește lângă stăpânul său, provocându-l la o anumită acțiune: să-i dea ceva, să meargă la o plimbare, să se joace, etc. Pe lângă toate acestea, mai este și o dovadă a iubirii sale devotate. Chiar dacă animalul dvs. se reazemă de dvs., deoarece este nervos, asta înseamnă deja că el este sigur de faptul că dvs. îl puteți apăra și proteja.

4. După masă se cuibărește lângă dvs.

Dacă după masă animalul dvs. de companie se apropie de dvs. pentru mângâieri, asta indică faptul că vă iubește la infinit. Bineînțeles, la început poate avea nevoie să-și facă “treburile”, dar după aceea el neapărat va veni la cel care pentru el este mai important decât hrana, și tot felul de alte lucruri.

5. Mișcarea sprâncenelor și a urechilor

Se crede că anume prin mișcările de coadă se poate evalua cel mai bine comportamentul câinilor. Cu toate că, botișorul câinelui poate fi un indiciu, chiar mai bun. Un studiu recent în Japonia a arătat că patrupedul cel mai slab își manifestă emoțiile în prezența străinilor și a lucrurilor neplăcute pentru ei, ridicând ușor sprânceana dreaptă, sau mișcând urechea dreaptă în urmă. Atunci când își vede stăpânul iubit, câinele poate ridica sprânceana stângă sau trage urechea stângă în urmă.

6. Când plecați de acasă, este cuminte

Dacă patrupedul dvs. stă cuminte la locul său atunci când plecați de acasă, asta înseamnă că el vă iubește și are încredere totală în dvs., nefiindu-i teamă că îl veți abandona.

7. Când reveniți acasă, este în culmea fericirii

Fiecărui stăpân îi place să fie întâmpinat în prag de patrupedul său iubit, cu o jucărie în gură, dând din coadă și sărind în jurul său ca un cangur nebun. Acest gest este cel mai grăitor mod, în care câinele își manifestă marea sa dragoste față de stăpânul său.

8. Doarme în dormitorul dvs.

O modalitate bună de a afla dacă câinele dvs. vă iubește, este să urmăriți unde acesta preferă să doarmă. Dacă animalului dvs. îi place să doarmă în pat, chiar dacă acest lucru nu-i este permis, înseamnă că el vă iubește cu siguranță. Încercând să doarmă mai aproape de dvs. el demonstrează că nu vrea să despartă de dvs. nici pentru un minut.

9. Vă aduce jucăria preferată.

Dacă câinele v-a adus jucăria sa preferată, fie ea și ponosită, asta nu înseamnă întotdeauna că trebuie să mergeți să vă jucați. Acest lucru poate însemna că vă recunoaște drept “capul haitei.” Și de aceea vrea să vă intre în voie și să vă ofere ce are mai scump.

10. Vă simte dragostea

Vă iubiți câinele? Oamenii de știință consideră că aceste animale simt dacă sunt iubite sau nu. Astfel, dacă nu vă iubiți animalul de companie, atunci nu așteptați ca el să vă iubească.

error: Content is protected !!