Dacă vrei să capeți un contur clar al feței și să scapi de riduri, fă asta: mai întâi un masaj ușor, apoi…

Operațiile plastice au o alternativă foarte eficientă și aproape gratuită! Ați auzit vreodată de face-building? Aceasta este o soluție sigură pentru tonifierea pielii și îmbunătățirea elasticității sale, aceste fiind rezultatul antrenării mușchilor faciali. Multe femei nu știu să facă un masaj facial corect, de aceea vă îndemnăm să urmați sfaturile lui Lourdes Doplito.

Femeia este originară din Filipine și are 67 de ani. Ea a conceput o gimnastică specială pentru față pe care o poate face orice femeie fără să renunțe la ocupațiile sale cotidiene. Acordați acestui masaj doar 20 de minute pe zi pentru a savura apoi transformările pielii feței!

Redacția noastră vă face cunoscut un set de exerciții foarte simple pentru mușchii feței, elaborat de Lourdes Doplito. Folosind această metodologie veți obține rezultate fantastice fără a apela la chirurgia plastică!

Exerciții pentru pielea feței

Înainte de fiecare exercițiu faceți un artificiu de respirație de acest fel: expirați, apoi inspirați adânc, mențineți respirația timp de 5 secunde apoi expirați lent. Sunteți gata de transformare?

1. Masajul frunții

Acest exercițiu simplu relaxează mușchii feței și îi pregătește pentru celelalte exerciții. Relaxați-vă, închideți ochii și începeți să masați mijlocul frunții dinspre nas spre rădăcinile părului. Faceți asta timp de circa 2 minute.

2. Ridicarea sprâncenelor

Acest exercițiu întărește mușchii frunții și ai pleoapelor superioare. Sprijiniți pernuțele degetelor mari sub sprâncene și împingeți-le în sus. Faceți o inspirație adâncă și expirați lent. Apoi coborâți privirea spre piept și ridicați sprâncenele și mai sus.

Inspirați adânc și mențineți această poziție timp de câteva secunde. Expirați lent și relaxați mușchii. Faceți 3 exerciții de acest fel.

3. Rostogolirea creionului

Acest exercițiu simplu întărește bine mușchii obrajilor, ai buzelor și a gâtului. Fixați un creion între buze. Faceți o inspirație și rostogoliți creionul, împingând bărbia în față. Zâmbiți larg și ridicați obrajii în sus.

Mențineți poziția timp de 2 secunde, apoi relaxați obrajii și bărbia pentru alte 2 secunde și repetați exercițiul de la început de 20 de ori.

4. Ridicarea lingurii

Iată un alt exercițiu simplu pentru formarea unui oval frumos al feței. Faceți o expirație, apoi inspirați adânc pe nas și stați așa timp de 5 secunde. Expirați. Apoi fixați între buze o lingură ca în imaginea de mai jos.

Ridicați capătul liber al lingurii în sus folosind mandibula. Zâmbiți și ridicați obrajii în sus. Mențineți poziția timp de 2 secunde, apoi relaxați-vă și repetați exercițiul de cel puțin 10 ori, fără a lăsa lingura dintre buze.

5. Exercițiu pentru elasticitatea buzelor, obrajilor și bărbiei

Deschideți ochii larg, deschideți puțin gura și trageți buzele în interior. Pronunțați sunetul “A” timp de 5 secunde fără să mișcați buzele. Apoi, din aceeași poziția a buzelor, pronunțați “E” pentru alte 5 secunde.

Continuați cu literele “I”, “O” și încheiați cu “U”. Când pronunțați fiecare sunet, încordați mușchii obrajilor și zâmbiți. Faceți exercițiul integral de 3 ori.

6. Umflarea balonului

Ultimul exercițiu este aproape copilăresc, dar are un efect tonifiant superb asupra mușchilor feței și gâtului. Faceți o inspirație adâncă pe nas și expirați astfel încât să umflați balonul. Străduiți-vă să umflați buzele la maxim.

Lăsați aerul din balon să revină în gură, acesta e un antrenament superb pentru mușchii gurii! Repetați exercițiul de 3 ori, după care străduiți-vă să nu încordați defel mușchii feței timp de câteva minute.

După cum vedeți, frumusețea nu necesită neapărat intervenții chirurgicale… Dedicați 20-30 de minute pe zi pentru această gimnastică superbă, căci dacă le veți face în mod regulat veți obține cu siguranță o piele elastică și frumoasă.

Dar dvs. ce metode folosiți pentru a păstra aspectul frumos și tânăr al pielii? Împărtășiți-ni-le neapărat în comentarii! Și spuneți-le și prietenelor dvs. despre această metodă super eficientă de face-building elaborată de Lourdes Doplito

error: Content is protected !!