De când practic aceste 6 exerciții spatele a încetat să mă mai doară!

Din cauza modului sedentar de viață, majoritatea dintre noi, în special cei care stau la computer, au dureri de spate. Este vorba de persoane de taote vârstele! Mult ședem, puțin ne mișcăm, ne deformăm spatele inconștient fiind hipnotizați de telefoane și tablete.

Ritmul modern de viață nu ne dă posibilitatea să acordăm timp sănătății noastre. Noi nu atragem atenție la primele simptome, ci doar atunci când durerile sunt mari și remediile naturiste nu mai ajută. Cel mai bine este să preîntâmpinați problemele, decât să le tratați!

Complex de exerciții pentru coloana vertebrală

În acest articol, Perfect-ask.com v-a pregătit 6 exerciții eficiente și simple pentru coloana vertebrală și spate. Pentru efectuarea lor nu este necesară o anumită pregătire fizică sau prea mult timp, iar rezultatul nu se lasă așteptat!

1. Steaua de mare

Ați obosit după serviciu? Puteți să vă odihniți și să-i ajutați spatelui dvs. Culcați-vă pe spate și puneți mâinile și picioarele în părți. Rețineți această poziție câteva clipe.

Apoi efectuați răsucirea. Întoarceți mâinile și umerii într-o parte, iar coapsele în altă parte. Reveniți în poziția inițială și repetați exercițiul în partea opusă. Efectuați exercițiul lent și relaxat!

2. Piatra culcată

Un alt exercițiu pentru cei leneși! Aveți nevoie de un scaun pentru acest exercițiu.

Culcați-vă pe podea și puneți picioarele pe scaun. Exercițiul ajută la restabilirea circulație în tot organismul, iar spatele se poate relaxa după o zi de muncă.

3. Șarpele elastic

Tinerețea omului se determină după elasticitatea coloanei vertebrale. Baza acestui exercițiu au fost mișcările șarpelui, animal care este foarte elastic. În antichitate, înțelepții analizau natura, după care luau anumite poziții și repetau animalele în exercițiile fizice. „Șarpele elastic” este asana yoga, însă este un exercițiu pe care îl poate efectua fiecare.

Culcați-vă pe burtă, sprijiniți-vă cu degetele picioarelor în podea și ridicați corpul pe mâini cât de sus puteți. Important este să simțiți contracția mușchilor, dar nu exagerați.

4. Embrionul

Simțiți-vă din nou în burta mamei. Stați în poziția embrionului. Culcați-vă pe spate, îndoiți picioarele și ridicați-le spre burtă, apucându-vă cu mâinile de picioare.

Mențineți această poziție de la 30 secunde la 1 minut. Puteți face acest exercițiu privind serialul preferat. Doar că trebuie să vă culcați pe podea.

5. Poziția de unghi

Scopul principal al acestui exercițiu este relaxarea tuturor mușchilor. Pentru a sta în această poziție aveți nevoie de o minge pentru sport, dacă nu o aveți puteți să o înlocuiți cu spătarul canapelei sau al scaunului.

6. Picioarele împletite

Acest exercițiu este puțin mai complicat decât celelalte, însă poate fi efectuat de fiecare dintre noi.

Culcați-vă pe spate. Îndoiți un picior și puneți sub genunchiul lui celălalt picior. Apucați-vă cu mâinile de piciorul dedesubt și trageți-l spre sine. Mențineți această poziție aproximativ jumătate de minut. Efectuați un set a câte 8 repetări.

Efectuați neapărat aceste exerciții simple și uitați de durerile de coloană și de spate. Nu vă leneviți!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!