Doriți ca petunia să înflorească abundent? Mai multe despre îngrijirea petuniei citiți în acest articol.

Petunia vă va bucura cu o mulțime de flori dacă o veți îngriji corespunzător. Nu uitați să o ciupiți la timp și să îndepărtați lăstarii crescuți deasupra. Dacă nu veți curăța și corecta planta, ea se va face tufă și va crește mult, ceea ce va strica aspectul ei general. Mai multe despre îngrijirea petuniei citiți în acest articol.

Începeți să ciupiți petunia, atunci când va începe să crească rapid în sus. Măsurați de la baza tulpinii 3-5 frunzulițe și ciupiți cu degetele lăstarul de deasupra – punctul de crește re al petuniei. Acum înflorirea plantei a încetinit, în schimb va începe creșterea masivă a lăstarilor laterali. Drept urmare petunia va avea niște butoane mai mari. Repetați procedura de ciupire pentru o lună.

 

Un florar începător trebuie să cunoască neapărat cum se ciupește petunia. Nu este nimic complicat, dar există câteva momente importante. Nu trebuie să amânați ciupirea, mai bine să o faceți mai devreme, decât mai târziu.

Nu ciupiți prea mult, lăsați 5-6 frunze și înlăturați lăstarul de deasupra.

Faceți această procedură o dată în lună.

Puneți lăstarul îndepărtat într-un pahar cu apă și așteptați să dea niște rădăcini. Acum puteți să îl folosiți ca pe un butaș pentru înmulțirea petuniei. Înainte de plantare în ghiveci, tăiați toate frunzele de la bază, lăsând doar câteva la vârf.

Un sfat util

Monitorizați atent înflorirea petuniei. Îndepărtați toate florile ofilite și frunzele uscate. Aceasta va contribui la creșterea noilor butoane. Mai mult, frunzele uscate strică aspectul acestei plante decorative, în special la soiurile cu flori mari și catifelate.

error: Content is protected !!