Doriți să creșteți dintr-un sâmbure un adevărat palmier de curmale? Urmând aceste sfaturi veți reuși cu siguranță!

Probabil nu v-ați gândit că dintr-un sâmbure de curmale puteți crește un adevărat palmier. Dacă reușiți, acesta va fi o adevărată frumusețe și va împodobi locuința dvs. La prima vedere pare dificil acest lucru, însă dacă veți urma sfaturile prezentate în acest articol, veți reuși să aveți un palmier neobișnuit.

Există două modalități de a crește un palmier dintr-un sâmbure de curmale.

Prima modalitate constă în faptul că sâmburele trebuie lăsat pentru câteva zile la aer ca să se usuce bine. După care se toarnă peste el apă fierbinte și se lasă în apă pe o zi. Sâmburele trebuie să se umfle.

În ziua următoare, umpleți o lădiță cu rumeguș umed. Puneți sâmburele în această lădiță, udați-l bine și puneți-l într-un loc cald. Fiți atenți, imediat ce se usucă rumegușul, acesta trebuie umezit.

După o lună, din rumeguș trebuie să apară un vârf de plantă. Dacă s-a întâmplat acest lucru, alegeți un ghiveci potrivit de o înălțime de 7 cm. Umpleți-l cu 4 părți de nisip, 2 părți de părți de humus, 2 părți de compost, 2 părți de turbă și o parte de cărbune de lemn. Plantați în ghiveci sâmburele încolțit.

Fiți atenți cum răsădiți planta. Nu îndepărtați resturile de sâmbure, deoarece acesta încă mai alimentează mica plantă.

Palmierul a început a crește. Când va avea înălțimea de 10 cm, răsădiți-l în alt ghiveci. Nu uitați că curmalului nu-i place să fie răsădit. Cea mai bună metodă este să răsădiți palmierul împreună cu puțin pământ vechi în noul ghiveci.

Curmalul tânăr trebuie răsădit în fiecare an. Dacă va împlini cinci ani, puteți să-l răsădiți o dată la 2-3 ani. La fiecare răsădire măriți cantitatea de humus. După împlinirea a 15 ani, puteți răsădi curmalul o dată la 5-6 ani.

Alegeți un ghiveci înalt, dar nu lat, deoarece planta are rădăcini lungi.

Păziți planta de razele directe ale soarelui și de semiumbră, asigurați-i o iluminare dispersată. Coroana palmierului va crește uniform, dacă o veți roti periodic. Urmăriți ca vârful celei mai tinere frunze să fie orientat spre cameră, iar nu spre fereastră.

Palmierul se udă cu apă stătută de temperatura camerei. El trebuie udat mai intens în perioada de primăvară-vară. Umeziți frunzele palmierului cu un pulverizator sau cu o lavetă umedă. Administrați-i îngrășământ la fiecare două săptămâni, iar pe timp de vară în fiecare săptămână.

Temperatura potrivită pentru palmier este de 8-15°C în perioada de iarnă și 18-20°C în perioada de vară. O dată cu sosirea verii este binevenit să mutați planta afară: la balcon sau în grădină. Alegeți un loc ferit de vânt. Dacă apar frunze vestejite, îndepărtați-le imediat.

A doua modalitate de a crește un palmier din sâmbure este să faceți o mică tăietură pe mijlocul sâmburelui. Acest lucru este necesar, deoarece coaja sâmburelui este foarte tare și plantula poate să nu reușească să iasă. După ce ați făcut acest lucru, puneți sâmburele într-un ghiveci înalt cu amestec de pământ, îngrășat cu compost, iar deasupra înveliți-l cu o peliculă. Trebuie să mențineți solul mereu umed. Planta va încolți peste o lună – o lună jumătate. Dacă se va întâmpla acest lucru, aveți grijă în continuare de ea, după cum a fost descris mai sus.

error: Content is protected !!