Este de necrezut, dar în garsoniera sa de doar 29 m² a reușit să încapă totul și chiar mai mult…

Acest design este soluția reală a problemei multor familii care locuiesc în garsoniere. Un designer din Moscova, a refăcut un spațiu cu o suprafață de doar 29 m² într-un apartament cu două camere. Să fie vorba de magie? Nu cred. Genial? Probabil… Așa că haideți să vedem ce fel de miracol este acesta, și cum să faceți așa ceva în casa dvs.

Inițial apartamentul era format dintr-o bucătărie mică (4.8 m²), o cameră de zi (19.3 m²) și o baie mică (2.4 m²), ușa căreia se deschidea spre antreu (2.3 m²), ce nu permitea amplasarea nici măcar a unui mic dulap.

Atunci au hotărât să-l transforme într-un apartament studio: au unit bucătăria cu camera de zi, delimitând bine spațiul cu ajutorul insulei de bucătărie și a pardoselilor cu aspect diferit. Mobila a fost aranjată pe o linie orizontală. Iar zona liberă a fost destinată dormitorului, în care a fost amplasat un pat și un dulap mare. Dormitorul este separat de restul părții rezidențiale prin cortină, ceea ce este destul de convenabil și nu necesită pereți suplimentari.

Au mai făcut și câteva manipulări, de exemplu, au mutat intrarea în camera de baie. Datorită acestei schimbări spațiul a fost organizat mai rațional. În antreu și-au găsit acum loc un dulap încorporat și un fotoliu. Tot aici a fost făcută o nișă pentru mașina de spălat și lucruri de uz casnic.

Principala dificultate și în același timp, cel mai mare merit al designerului a fost precizia incredibilă a calculelor. Era suficient să greșească cu 5 mm în camera de baie, și aici putea să nu încapă vasul de toaletă, chiuveta sau dușul. Din această cauză mobila în mare parte a fost făcută la comandă conform schițelor designerului – canapeaua din camera de zi a fost comandată numai după instalarea insulei de bucătărie, care, la rândul ei, a trebuit să fie scurtată pentru a oferi un culoar mai spațios.

Sursa de inspirație pentru design a fost… oglinda. Culoarea, textura și forma ramei sale se asociază cu celebrul zgârie-nori din New York – Chrysler-building. Gama de culori în nuanțe de auriu, argintiu, negru, alb și bej s-a potrivit de minune cu stilul Art Deco. Finisarea podelei este din lemn de stejar și gresie cu ornamente clasice. Oglinzile și mobilierul de culori deschise extind spațiul vizual, iar candelabrele de cristal oferă interiorului o notă de lux și rafinament.

În orice caz, chiar dacă stilul Art Deco nu este pe gustul sau buzunarul dvs, acest interior este atât de bogat în detalii bine gândite, încât toată lumea va regăsi în el elemente utile pe care apoi le va pune în practică.

Aceste imagini grăitoare dovedesc că nimic nu este imposibil dacă ești o persoană creativă și talentată.

error: Content is protected !!