Exercițiile „Crocodil” tratează toate dereglările de coloană!

Complexul de exerciții „Crocodil” este o metodă unică care a fost elaborată de un grup de medici australieni. Specialiștii au fost mirați cât de dezvoltată este coloana vertebrală la crocodili. Ei au studiat detaliat mișcările acestora care ulterior au stat la baza creării unui complex de exerciții.

Aceste exerciții vă vor ajuta, în scurt timp, să corectați dereglările de coloană fie înnăscute, fie care au apărut pe parcursul vieții. Această metodă este benefică după ce durerile se ameliorează sau după însănătoșirea deplină a coloanei vertebrale. Dacă, la moment, aveți dureri acute de coloană, atunci este strict interzis să efectuați aceste exerciții.

Gimnastică pentru fortificarea coloanei vertebrale

Exercițiul 1

Începeți să efectuați exercițiul din poziție culcat pe spate și puneți picioarele la distanța umerilor. Efectuați 8 răsuciri în ambele părți.

Exercițiul 2

Culcați-vă pe spate și încrucișați tăpile. Efectuați 8 răsuciri în ambele părți.

Exercițiul 3

Culcați-vă pe spate și puneți călcâiul unui picior pe vârful celuilalt picior. Efectuați 4 răsuciri într-o parte, apoi schimbați picioarele și mai faceți 4 răsuciri în cealaltă parte.

Exercițiul 4

Culcați-vă pe spate și îndoiți genunchii. Apoi efectuați răsuciri în dreapta și în stânga. Efectuați câte 8 răsuciri în fiecare parte.

Exercițiul 5

Efectuați exercițiul din poziția culcat pe spate și îndoiți genunchii. Talpa piciorului drept puneți-o pe genunciul piciorului stâng. Apoi efectuați răsucirile. Efectuați 4 răsuciri într-o parte, apoi schimbați picioarele și efectuați alte 4 răsuciri în cealalată parte.

Exercițiul 6

Efectuați exercițiul din poziție culcat pe spate. Îndoiți genunchii și lipiți coapsele de abdomen. Începeți să efectuați răsucirile în fiecare parte a câte 8 răsuciri.

Exercițiul 7

Culcați-vă pe spate și ridicați piciorul drept în sus. Apoi răsuciți-vă în stânga. Rămâneți în această poziție 5-6 secunde. Repetați exercițiul cu piciorul stâng.

Sunt niște exerciții care într-adevăr fortifică coloana vertebrală.

Priviți video de mai jos pentru mai multe detalii despre complexul de exerciții pentru coloana vertebrală.


Transmiteți și altor prieteni această informație utilă.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!