Fără „Word” nu vă descurcați! 17 tehnici valoroase care vă vor simplifica lucrul de zi cu zi.

Deși lucrați de mult timp în „Word” este destul de greu să cunoașteți toate secretele acestei programe. Vă prezentăm un adevărat ajutor pentru a simplifica scrierea diferitelor texte. Din momentul apariției sale în 1983 acest redactor de texte a cunoscut numeroase schimbări și au apărut multe funcții ascunse.

Lucrul de zi cu zi poate fi mai eficient și mai ușor dacă veți folosi aceste combinații simple de taste. De acum încolo textul scris din întâmplare cu CapsLock nu va trebui scris din nou!

Cum să lucrați eficient în „Word”

1. Scrierea rapidă a datei

Combinația de taste Shift+Alt+D inserează automat în text data în format DD.LL.AA.

2. Anularea regimului CapsLk

Dacă ați scris întâmplător un text cu litere majuscule, puteți să-l transformați în text cu litere mici evidențiind textul și apăsând Shift+F3.

3. Mișcarea rapidă a cursorului

Tastați concomitent tasta cu săgeată și Ctrl, iar cursorul se va deplasa mai repede.

4. Evidențierea secvențelor de text neconsecutive

Țineți apăsată tasta Ctrl și evidențiați secvențele necesare din text, chiar dacă nu sunt consecutive.

5. Utilizarea avansată a clipboardului din „Word”

În colțul stâng sus este un buton special din bara de butoane pentru a vedea conținutul clipboard-ului. Toată informația pe care o veți copia în clipboard în procesul de lucru se va păstra și va apărea pe ecran atunci când veți apăsa acest buton.

6. Inserarea unui screenshot în text

Apăsați butonul Screenshot din bara de butoane și veți vedea toate ferestrele active din acel moment. Apăsați pe fereastra necesară pentru a obține un screenshot.

7. Includerea funcției automate de trecere pe silabe

Atunci când textul conține treceri pe silabe, este mult mai simplu de lucrat. Selectați din meniul principal PageLayout, după care Hyphenation apoi automat.

8. Adăugarea unui watermark (filigran)

Pentru a proteja documentul și a-l face unic, puteți adăuga un watermark. În meniul Design, apăsați watermark și selectați-l pe cel preferat. Puteți alege dintre cele standarde sau puteți adăuga unul propriu.

9. Repetarea ultimei comenzi

Apăsați tasta F4 și se va repeta ultima comandă pe care ați făcut-o. Poate fi orice acțiune – de la designul textului până la evidențierea și ștergerea rândurilor și cuvintelor.

10. Scrierea accentului

Plasați cursorul după litera pe care trebuie să fie pus accentul. Apăsați Alt + 769. Combinația de taste trebuie culeasă neapărat de pe claviatura mică din dreapta.

11. Personalizarea ordinii și afișarea butoanelor din bara de butoane

Puteți modifica bara de butoane în funcție de necesități. Alegeți meniul „File” – „Opțiuni” – „Customize Ribon”. Puteți adăuga și șterge diferite funcții!

12. Selectarea rapidă a unui text mai mare

Plasați cursorul la începutul textului pe care trebuie să-l selectați. Faceți click cu șoricelul și în același timp apăsați tasta Shift la sfârșitul textului.

13. Mișcarea rapidă prin conținutul documentului

Memorizați aceste combinații de taste care ne fac lucrul mai plăcut.

Ctrl+Alt+Page Down – mută cursorul pe următoarea pagină.

Ctrl+Alt+Page Up – mută cursorul la pagina precedentă.

Ctrl+Home – mută cursorul la începutul documentului.

Ctrl+End – mută cursorul la sfârșitul documentului.

14. Crearea unei pagini noi

În acest caz vă ajută combinația de taste Ctrl+Enter.

15. Salvarea documentelor într-o anumită mapă

De obicei toate documentele „Word” se salvează în mapa „Documente”. Dacă doriți să modificați această locație, atunci accesați meniul „File”„Opțiuni”„Salvare”. Alegeți mapa dorită la secțiunea „Default local file location”. Tot aici puteți să corectați formatul documentului, salvarea automată și alte funcții.

16. Revenirea textului la forma inițială

Ctrl+Spacebar – vă ajută să reveniți la varianta precedentă a machetării textului.

17. Protejarea cu parolă a documentului

Accesați meniul „File” și alegeți opțiunea „Criptare document”. Fiți atenți! Dacă veți uita parola, nu o veți putea recupera.

Cu ajutorul acestor tehnici lucrul în Word va fi o adevărată plăcere.

error: Content is protected !!